[Inne] prosba o oceny odglosow pracy 1.9TDI AJM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michonas
    Ambiente
    • 2008
    • 100
    • Ford
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czekałem na fotki jak to będzie wyglądać
    brewki - dla mnie to zawsze był festyn, ale wyszło spoko
    listwa na szybie - nie widzę sensu zakładania czegoś takiego, wg mnie ani to nie poprawia wyglądu, ani nie szpeci auta.
    spojler rs - wygląda spoko, tylko teraz wypadałoby zrobić coś z przodem, zawiasem i felgami Zapodałbym sobie taki spojler (ten drugi jest ohydny) ale tylko gdybym miał ponad 200km

Na przód zapodałbym dokładkę zderzaka + http://www.superskoda.com/Skoda/OCTA...l-design-style

Co do wypowiedzi LUKI, to nie wiem w czym problem, kolega napisał co myśli i tyle.
    O1 ASV+ by MR Motors - sprzedana
    O2 BXE jeszcze seria
    Perfectservice by DGW
  • wofek
    Drive
    • 2007
    • 59

Czesc,

Jestem posiadaczem VW Bory 1.9TDI AJM 115KM. Nurtuje mnie wyzsza glosnosc pracy jednostki (bardziej twarde stuki) niz w poprzednim aucie (Octavia 1.9TDI AHF). Postanowilem nagrac dyktafonem odglosy pracy wraz z uruchamianiem auta. Warunki nagrania to silnik ostudzony to temperatura 70*C plynu. Najbardziej nurtuje mnie to, iz w trakcie przyspieszania i krecenia silnika do 4000RPM sluchac dokladnie prace silnika (takie jakby stuki - slychac to wewnatrz i to nawet dosc glosno).

Czy tak ma byc? Czy rzegot PD jest tak glosny?

Pozdrawiam,
    Wojtek.

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Odsłuchałem Twoje pliki, wszystko jest OK, nie słychać nic podejrzanego. Jeżeli do tej pory miałeś motor na pompie (VP) to musisz chcąc nie chcąc przywyknąć do tego iż PD-ki chodzą trochę inaczej.

Nie martw się, ciesz się furmanką.

Komentarz

• wofek
        Drive
        • 2007
        • 59

Dzieki za odpowiedz.

Najbardziej irytuje mnie te stukanie przy jezdzie na nagrzanym silniku. Szczegolnie jak go krece to slychac te stukanie najbardziej wyraznie (wrazenie troche jak w Fabi 1.2 3-cylindorwej albo jakiejs Corsie 1.0 3-cyl). Slychac to nawet przy hamowaniu silnikiem. Poziom glosnosci wewnatrz nie jest jakis bardzo duzy ale wsluchujac sie mozna uslyszec. Jak wlacze radio to juz nie da sie tego wychwycic. Mam tez troche wrazenie jakby raz bylo slychac a raz nie.

A furmanka fajna bo to Bora kombi 4motion z 6 biegowa skrzynia. Po przesiadce z Octavii 1.9TDI AHF mam wrazenie mniejszej dynamiki, twardszego zawieszenia no i glosniejszej pracy (te stukanie - rzegot). Zalamalem sie tylko przy tankowaniu. Mialem pelny bak i przejechalem prawie 1000km w trybie 80% trasa a 20% miasto wiec myslalem ze przy baku ok. 50 litrow wyjdzie kolo 5 litrow. Jednak po zapaleniu sie rezerwy weszlo ok. 60 litrow do pierwszego odbicia...

Komentarz

Pracuję...