Drgania przy ruszaniu/cofaniu, stuki w czasie jazdy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jasiu1907
    Drive
    • 2009
    • 48

Zamieszczone przez oolsztyniak

Albo robimy handel wszędzie albo w odpowiednich działach , ja zwróciłem tylko uwage :idea: `
    Ja nie mam oporów , żeby zwrócić komuś uwage , zresztą widze , że kolega RALF, też , i dobrze.
    Mnie tylko ciekawi, że najbardziej łamiącym regulamin zwracają uwagę Ci, którzy sami go świadomie łamią. Do tego jakoś nie przypominam sobie, żebyś zaraportował post umieszczony w złym dziale? Dlaczego?
  • sauzp
    Classic
    • 2007
    • 28

Mój problem polega na tym, że podczas ruszania (załączony bieg, odpuszczanie sprzęgła) samochód zaczyna wpadać w lekkie drgania, można to przyrównać do zachowania jakby auto zaraz miało zgasnąć, aby ruszyć muszę zdecydowanie dodać gazu ale i tak start jest powolny i nierówny. Na kolejnych biegach po ruszenia problem z drganiami znika.

Nie wiem czy słusznie łącze obie sprawy ale w trakcie jazdy przy szarpnięciu samochodem (zmiana biegu, gwałtowne odpuszczenie/dodanie gazu ) słychać z okolic dolnego tunelu (ciężko dokładnie to namierzyć) stuknięcie jakby coś było poluzowane. Oglądałem podwozie na jednej ze stacji i mechanik nic tam nie znalazł. Wspominał coś o poduszkach skrzyni biegów. Drugi mechanik mówi o sprzęgle i kole dwumasowym odnośnie tego wszystkiego razem.

Może ktoś zna taki problem w AGR 90 (2002 rok więc koło dwumasowe?), lub jest w stanie mnie jakoś naprowadzić.

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

wjechac na kanał sprawdzic dokładnie poduszki skrzyni i silnika.........przy okazji wieszaki układu wydechowego, sprawdzic tez czy w okolicach poduszek silnika nie ma śladów oleju.

Komentarz

• Owrone
        Ambiente
        • 2010
        • 115

Słuchaj, mam podobnie 3 dni temu byłem w aso, i zdiagnozowali kolo dwumasowe.. to niekoniecznie musi byc wina poduszek..
        Jeśli chodzi o pukanie to podnies samochód i szarpnij stanowczo za koło wtedy zobaczysz czy są luzy czy nie...
        Naprawa koła w mojej O2 1.9tdi to koszt 3300 z robiciżną w aso!

Pozdrawiam.
        Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
        Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

• sauzp
          Classic
          • 2007
          • 28

Samochód przestał wpadać w drgania w czasie ruszania ale spokój był przez dwa dni, dzisiaj znowu to samo, postał godzinę na parkingu odpaliłem i znowu nie trzęsie go przy ruszaniu. Nie wiem co tam się dzieje ale coś raz działa prawidłowo a raz nie.
          W środę dałem przejechać się dla kolejnego mechanika, szarpał zdrowo samochód ale jego zdaniem koło dwumasowe w porządku. Wspominał o przegubach.
          Ciężka sprawa, a szkoda przymierzać się do sprzęgła/koła dwumasowego bo to rzeczywiście kosztuje.

Komentarz

Pracuję...