przewody zapłonowe- u mnie na pzykład w aqy powodem były
Skoda Octavia I 2004 rok problem ze sterownikem lewych drzwi
Zwiń
X
-
Skoda Octavia I 2004 rok problem ze sterownikem lewych drzwi
Witam !!!! Mam taki problem, że od pewnego czasu raz na jakiś czas przestawał mi działać centralny zamek w lewych drzwiach kierowcy, co za tym idzie nie działa też dioda koło rygla oraz lewe lusterko. Po jakimś czasie wszystko wracało do normy. Czasem w czasie jazdy w lewych drzwiach wariował przekaźnik wtedy wystarczyło uderzyć w drzwi i też był spokój na jakiś czas. Dzisiaj postanowiłem, że nie będę się męczył i kupię nowy siłownik lewej szyby razem, ze sterownikiem. Ale mam taki problem, że naklejka na silniku szyby jest przytarta i nie mogę odczytać numeru części. Podobno każde auto ma inny. Mam prośbę czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaki moduł pasuje do mojego auta. Jest to Skoda Octavia Ambiente Kombi 1.9 Tdi 90 km, cztery elektryczne szyby, elektryczne lustrka, centralny zamek sterowany z pilota w kluczyku, czujniki parkowania z tyłu. Nie wiem czy jeszcze jakieś dane są potrzebne. Mogę podać numer vin. Proszę o pomoc
-
-
dekoderxx, nawet nie raczyłeś przeczytać regulaminu forum, ani użyć szukajki, tu obowiązują pewne zasady. Masz prawdopodobnie problem z połamaną wiązką przewodów i bardzo możliwe że z mikrostykiem zamka. Co masz na myśli mówiąc że wariował przekaźnik w drziwach? Siłownik - chodzi Ci o silniczek prowadnicy? - ale po co go wymieniać?
Komentarz
-
-
Szyba w drzwiach się normalnie zamyka i otwiera, z kluczyka jak wsadzę go do zamka i przekręcę w jedną lub w drugą stronę to szyby w aucie się albo zamykają albo otwierają. Żeby nie iść na łatwiznę i nie zawracać głowy na forum to pojechałem do człowieka który zajmuję się elektryką samochodów grupy VW, Audi itp. Posprawdzał wszystko i powiedział, że mam do wymiany sterownik który jest umieszczony w lewych drzwiach. I że muszę szukać po numerze części który jest nie czytelny. Więc dlatego proszę o pomoc.
Komentarz
-
Komentarz