ZYBI68, wydaje mi się, że ustawiłeś jakoś funkcję ostrzegania prędkości i zaznaczyłeś na 0km/h :idea:
Wchodzisz w menu Maxi-dot --->
2.0.0.0 - MDF DATA (MFA DATA) - Rodzaj informacji na wyświetlaczu
2.1.0.0 - ... Travel Time - Czas podroży
2.2.0.0 - ... Curr. cons - bieżące zużycie paliwa
2.3.0.0 - ... Avg. consum. - średnie zużycie paliwa
2.4.0.0 - ... Route - przebyta droga
2.5.0.0 - ... Av. speed - prędkość średnia
2.6.0.0 - ... Oil temp - temperatura oleju silnikowego 2.7.0.0 - ... Speed warn. - ostrzeżenie o przekroczeniu szybkości (przy jakiej prędkości - ustawiasz samodzielnie)
2.8.0.0 - ... Back - powrót do menu powyżej
Mihau, i w tym problem, że tam jest ok a jak było by włączone to jak można to wyłączyć. Jest to śmieszne ale byłem w ASO grzebali i nic :shock:
alfee gdyby to było proste :szeroki_usmiech ASO poległo a co dopiero ja :lol:
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Gdyby nie zadziałało, to proponuję zrobić tzw. "FACTORY SETTINGS" (jest w menu maxi-dot), a jeśli to nie da rady, to ASO i niech zrobią kodowanie ONLINE - to resetuje EEPROM'a w liczniku Jak dla mnie jest to jakiś błąd licznika.
Ewentualnie w adaptacjach licznika (VCDS) jest również kasowanie do ustawień fabrycznych. Oczywiście nie wpływa to w żaden sposób na przebieg pokazywany na liczniku.
alfee, tam mam ustawione "---------" nie ma podanej żadnej wartości w aso też mówili wyłączyć ale uparcie twierdziłem, że nie można wtedy mądry kierownik zmiany stwierdził krótko na warsztat ale wtedy pan zapłaci za diagnozę+ustawienie, zgodziłem się tak w nawiasie robili głupie uśmiechy na pewno ze mnie ale jakie było ich zdziwienie jak rozłożyli ręce, wtedy ja ich zapytałem ironicznie czy mam z tym pojechać do producenta skoro aso nie potrafi ustawić głupiego zegara . Chyba coś im dopiekło bo kazali przyjechać w poniedziałek a usterka zostanie zrobiona gratis lecz wole zapytać tu na forum i zrobić sam jakoś przestałem im ufać :twisted: jeszcze z maxi-dota zrobią mi budzik :lol:
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
ZYBI68, A masz w ogóle jakąkolwiek możliwość ustawienia jakiegokolwiek limitu? Czy ta opcja zupełnie "wisi" ? Spróbuj nastawić najpierw np na 50 km/h a dopiero później na "-------"
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Panowie problem rozwiązany a mianowicie na spocie kolega podpiął kabelek i wyskoczył sporadyczny błąd wycieraczek ale nie zwracałem na to uwagi lecz dzisiaj dzięki uprzejmości kolegi z klubu VW skorzystałem ponownie z kabelka i wyskoczył ten sam błąd, diagnoza krótka uszkodzony przełącznik wycieraczek i zarazem przełącznik komputera pokładowego. Teraz pytanie czy można go tak samo rozebrać jak od tempomatu jeżeli nie to czy pasuje od VW 5.
Dzięki wszystkim za szybkie porady.
vw golf v pasuje u mnie zamienilem to samo lecz od tempomatu a z wymiana to 30 min i po klopocie samemu
Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz