Czyszczenie reflektorów w Octavi 1 przed FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiaczek5236
    Classic
    • 2011
    • 14

kross12, RZU Twoim przyjacielem.
  • ZorN
    Classic
    • 2010
    • 24

Witam
    ostatnio wracałem w nocy (zazwyczaj noc służy mi do spania i jeżdżę przeważnie w dzień :P)
    i miałem nie lada problem. W zasadzie to widziałem jedno wielkie "G" przed sobą, nie mówiąc już o wymijaniu ciężarówek w nocy. czasem musiałem zwolnić do 50 - 60 km/h bo nic przed sobą nie widzialem, ogółem kaszana. Dziś zabrałem się za czyszczenie reflektorów, myłem klosze, luster jeszcze nie tykałem, zrobię to jutro, ale z tego co przeczytałem to najlepiej lustra czyścić z kurzu sprężonym powietrzem do czyszczenia kompów. Ale już teraz mam problem, otóż głupio zrobiłem bo rozebrałem obydwa klosze i teraz nie pamiętam jak przychodziła gruba uszczelka miedzy/przy lustrem a kloszem. Po zewnątrz czy pomiędzy. Jak pomiędzy to będzie to kaszana do zmontowania. Przy okazji klosze to już są w ciapki, masa na nich odprysków, chyba czas na ich zmianę. Myślałem o przeróbce buźki Octy na coś w stylu octavi kolegi z tego linka - co o tym sądzicie??
    dzięki za odpowiedź, zwłaszcza za taką jak złożyć lampę do kupy.
    Pozdro

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

W reflektorze masz dwie uszczelki.Jedna dopasowana kształtem do klosza idzie między klosz a lampę.Druga, z czarnej gumy idzie po zamontowaniu reflektora na górę i krótszy bok między reflektor,a grill.W oprawie są specjalne uchwyty do zamocowania tej uszczelki.

Popraw sobie opis samochodu,bo jeśli masz auto przedliftowe,nie masz silnika ASZ.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ZorN
        Classic
        • 2010
        • 24

reflektory do Octy 1 przed liftem

Witam
        dzięki za odpowiedź, doszedłem do tego sam jak mają być te uszczelki ułożone, w zasadzie nic skomplikowanego, ale zasmucił mnie dziś widok luster. Otóż obydwa lustra były "przydymione" od żarówki postojowej w górę. jedna postojówka była spalona druga już na granicy (czarna bańka, ale żarnik jeszcze się trzymał). Problem w tym, że choć starałem się delikatnie przemyć ręcznikiem papierowym i ciepłą wodą, oraz płynem do czyszczenia szyb, to niestety załatwiłem sobie lustra - powstały przytarcia. Choć użyłem suszarki do wysuszenia to i tak na lustrach zostały ślady widoczne gdy "chuchnąłem" w nie, na dworze dziś zimno więc na razu widziałem kiepski efekt pracy. Tyle że nie ma tej grubej warstwy kurzu więc można powiedzieć że jest lepiej. Jednak lustra uwaliłem. Chyba czas pomyśleć o nowych lampach. Co sądzicie o zamiennikach LAURIN & KLEMENT? wyglądają ładnie z gładką szybą, ale do tego od razu trzeba założyć tej firmy kierunki by to jakoś wyglądało.
        Pozdro
        ZorN

[ Dodano: Nie 21 Lis, 10 17:30 ]
        ps. co do modelu auta, to mam Octe 1,9 TDI SLX ale nie znalazłem takiego w profilu, chyba że występuje w profilu pod inną nazwą.

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez ZorN
          co do modelu auta, to mam Octe 1,9 TDI SLX ale nie znalazłem takiego w profilu, chyba że występuje w profilu pod inną nazwą.
          SLX oznacza pakiet wyposażenia auta(klima,el.szyby) natomiast silnik masz AGR/ALH lub AHF.Poszukaj naklejki z kodem silnika na pokrywie rozrządu,pod wykładziną bagażnika lub w książce obsługi.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...