Mam problem z obiegiem płynu chłodniczego.
Polega on na tym że wolnej , spokojnej jeździe nic się nie dzieje , jest wszystko w porządku , natomiast jak już trochę mocniej depnę często się zdarza że wywala mi płyn z zbiorniczka .
Czy jest to związane z uszkodzeniem uszczelki pod głowicą i dlaczego przy wolnej , spokojnej jeździe płyn nie jest wyrzucony. Dodam że dolny wąż jest ciepły , a przy dynamicznej jeździe jest zimny i są dość miękki . Jeden mechanik mówił mi że może to być problem z pompą czy jest to możliwe?
Zmieniałem również korek z zbiorniczku więc to raczej wykluczam.
Proszę o pomoc !
Pozdrawiam!
tak moze to byc problem z pompą na pracujacym silniku odkrec korek od zbiorniczka i zobacz czy przez ten górny wezyk na zbiorniczku leci płyn jesli nie to pompa do wymiany
Płyn na pewno leci , tylko nie wiem czy po dodaniu gazu zwiększa się prędkość przepływania płynu dodam że w zbiorniczku nie pojawiają się żadne bombelki charakterystyczne dla uszkodzonej uszczelki .
wszystkie się odpowietrzają same do czasu kiedy trzeba im czasami pomóc, zazwyczaj po jakimś grzebaniu w silniku czy wymianie płynów:
odkręcamy korek zbiorniczka (na gorącym silniku może buchać para), zalewamy płynem, uruchamiamy silnik i ... piwko, papierosek - sporo czasu czekamy, trochę podwyższamy obroty, czekamy na efekt uzupełniając płyn. zwracamy uwagę na miękie, zimne przewody. obserwujemy do czasu kiedy będzie wszystko gorące, płyn w zbiorniczku będzie się przelewał powrotem. nie gasimy samochodu, zakręcamy korek, gasimy i powinno być OK
Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz