[Inne] Poranny problem z rozruchem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sirbartus1
    Classic
    • 2010
    • 11

Aktualnie w swojej Oci posiadam osobno kluczyk i pilot centralnego zamka oznaczony jako BKA 600 003A z alarmem MetaSystem
    Podobny do tego z linka

Natomiast zastanawiam się czy można "coś" przełożyć z tego pilota ażeby mieć kluczyk w tzw. scyzoryku? Czy muszę zmieniać cały alarm i centralny zamek? Pytanie może i jest tendencyjne dla niektórych - no ale cóż - kto pyta nie błądzi.

Zastanawiam się nad tego typu rozwiązaniem, gdyż nie mogę zaprogramować swojego drugiego pilota i niestety nikt nie jest mi w stanie pomóc. Zawsze działa tylko jeden pilot....
  • rumurek
    Classic
    • 2009
    • 24

Jako że moj kolega jest posiadaczem Tourana myśle ze spokojnie moge Was poprosic o porade. Problem polega na tym ze Jego Touran 1.9 TDI 105KM po calej nocy pod chmurka ma duze problemy z rozruchem, trzeba krecic kilkanascie razy i po naprawde dlugim czasie odpala ladnie rowno i problem znika na cały dzień. Ale!!! jezeli auto stoi w garazu problem automatycznie znika - zapala za pierwszym razem bez najmniejszego problemu. Bardzo prosze o pomoc.

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

do sprawdzenia:
      kąt wtrysku
      świece żarowe
      akumulator

Komentarz

• Kuvel
        Ambiente
        • 2006
        • 138

Nie wchodziłem no to forum już ponad rok ale widzę, że w temacie porannego rozruchu nic się nie zmieniło :twisted:
        Przedmówca ma oczywiście racje ale dodam jeszcze jedno: wymienić czujnik temperatury
        UWAGA: NAWET, GDY WYDAJE SIĘ NA 100% SPRAWNY !!! (nawet po podłączeniu do VAG'a)
        Ja się tak męczyłem przez dwa lata aż w końcu tydzień temu czujnik ewidentnie padł. Wymieniłem i teraz pali na dotyk
        Koszt niewielki, spróbować warto.
        90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

Pracuję...