Woda na dywanikach pasażera z przodu i z tyłu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mutant
    Classic
    • 2012
    • 2

Ciekawa sprawa z tym spalaniem chwilowym pokazującym "0" przy zdjęciu nogi z gazu. Nie chce mi się wierzyć żeby pracujący silnik nie pobierał paliwa. Teraz wiem dlaczego wszystkim wskaźnik średniego spalania pokazuje ok. 0,5 do 0,8l mniej niż faktycznie zostało spalone. Chyba to "0" przy jeździe bez gazu sztucznie zaniża średnią kiedy silnik faktycznie łyka paliwo.
    Co o tym myślicie ??
  • wojtek9620
    Classic
    • 2010
    • 4

Więc tak jak w temacie. Jeżeli ktoś boryka się z problemem wody w aucie na dywanikach pasażera z przodu i z tyłu to w moim przypadku wyglądało to tak:
    Objawem było to, że po każdym deszczu na dywanikach był gnój...
    Po przeczytaniu tematów na forum zacząłem trochę szukać sam, lecz nie znalazłem.
    Dwa dni temu dałem auto do mechanika który twierdził, że to raczej połączenie obudowy filtra kabinowego z ramą auta. Co się okazało - że połączenie szczelne jak cholera.
    Winny całemu zamieszaniu okazał się odpływ szyberdachu przy którym musiało być coś kombinowane(albo był czymś przepychany, albo nie wiem) w każdym bądź razie woda zamiast spływać odpływem, który znajduje się zaraz koło zawiasów przednich drzwi lała się prosto na podłogę samochodu robiąc kupę syfu i przy okazji lała się po kablach które się tam znajdowały.
    Problem dość upierdliwy zwłaszcza przy tej porze roku i pogodzie więc może komuś też się to przydać.
    Załączone pliki

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

faktycznie , nieciekawie :?
      szyberdachy mają to do siebie , że czasem lubią się przytkać , całe szczęscie usterka usunięta
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• delanopl
        Elegance
        • 2009
        • 831

miałem u siebie dokładnie ten sam problem

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak mogę poradzić do zdejmij plastiki na progach i podnies wykładzinę w celu dobrego wysuszenia. Jezeli namokło wygłuszenie ( filc) to może się okazać, że jeżeli nie zostanie dobrze wysuszony to na wiosne zacznie żyć swoim życiem. Wtedy ciężko będzie Ci pozbyć sie zapachu stęchlizny, a samochód stanie się istnym inhalatorem syfu.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3573
            • Superb III (3V3)

Będąc już w tym temacie, zapytam o rozwiązanie mojego problemu. Od razu wspomnę, że wszystkie uszczelki zewnętrzne drzwi zostały wymienione na nowe, mięciutkie

Chodzi o drzwi z tyłu, z prawej strony - zawsze, jak pada deszcz, taki ostrzejszy, z tyłu na gumowym dywaniku zbiera się woda, nie ma jej jakoś dużo, jednak sam fakt powoduje u mnie nerwicę. Woda wycieka spod plastikowego progu po materiałowej okładzinie na dywanik. Co może być przyczyną? W aucie też po deszczu (czyli teraz w sumie ciągle) dość nieprzyjemnie pachnie :/
            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

McGan uszczelki nie są pęknięte, nie mają złego łączenia lub podwinięcia ?? Jeżeli uszczelki są ok, to może wystarczy ustawić bolec na który nachodzi zamek tak aby był większy docisk drzwi do uszczelki. Na bolcu są kreseczki które ułatwiją ustawienie.
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• tomus7
                RS
                • 2010
                • 1896
                • Peugeot

Zamieszczone przez McGan
                Będąc już w tym temacie, zapytam o rozwiązanie mojego problemu. Od razu wspomnę, że wszystkie uszczelki zewnętrzne drzwi zostały wymienione na nowe, mięciutkie

Chodzi o drzwi z tyłu, z prawej strony - zawsze, jak pada deszcz, taki ostrzejszy, z tyłu na gumowym dywaniku zbiera się woda, nie ma jej jakoś dużo, jednak sam fakt powoduje u mnie nerwicę. Woda wycieka spod plastikowego progu po materiałowej okładzinie na dywanik. Co może być przyczyną? W aucie też po deszczu (czyli teraz w sumie ciągle) dość nieprzyjemnie pachnie :/
                Sprawdź drożność otworów w drzwiach i folie
                ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• wojtek9620
                  Classic
                  • 2010
                  • 4

Dzięki "phrix" za radę. Auto z rozbebeszoną podłogą już drugi dzień z rzędu chodzi na maksymalnym nawiewie i się "suszy".

Do "McGan" było też już o tym pisane. Jeśli jest jej na prawdę nie dużo to może być to spowodowane tym, że jeśli auto stoi na przechyle to woda przelewa się przez uszczelkę, bo nie jest ona zbyt wysoko.
                  Ja z lewej strony miałem tak, że uszczelka drzwi na górnym rogu nie była dokładnie doklejona do metalu i płynęło mi też w dywanik. Dokleiłem to "klejem szewskim" i jest sucho póki co.
                  Z tym też było trochę tematów.
                  Powodzenia w walce z wodą!!

Komentarz

Pracuję...