2.0 tdi bkd problem z turbiną

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskareq36
    Classic
    • 2022
    • 7
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

2.0 tdi bkd problem z turbiną

Witam, pacjent 2.0tdi bkd. Po wymianie głowicy, rozrządu i turbiny. Problem polega na tym że turbosprężarka pcha olej w wydech. Po remoncie założona regenerowana i po 200km taka sytuacja. Samochód zaczął kopcić i po odkręceniu wydechu od turbiny na wirniku olej, kąpało z łączenia wydechu i turbiny. Później włożone drugie używane turbo, przejechane 400 km i ta sama sytuacja. Później kupione nowe turbo (trzecie już), 600km i ta sama sytuacja. Ma ktoś jakieś sugestie co może być nie tak ? Pokrywa z odmą wymieniona. Jedyne co zrobiłem jeszcze to zaslepilem EGR i pominąłem chłodnicze w układzie ale nie wyprogramowalem tego w sterowniku. Wątpię że to od tego ale chciałbym poznać jakieś opinie i sugestie.
  • spacewalker
    Elegance
    • 2012
    • 947

odpływ zapchany wg mnie, albo przypchany , albo przytarte turba przez złe zakłądanie i moze byc nawet ze złota za miliony i zjeb****na instalacja

Komentarz

• oskareq36
      Classic
      • 2022
      • 7
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpis
      odpływ zapchany wg mnie, albo przypchany , albo przytarte turba przez złe zakłądanie i moze byc nawet ze złota za miliony i zjeb****na instalacja
      Odpływ nowy, stary nie był ani zatkany ani przytomny ale profilaktycznie założony nowy. Turbo raczej odpada bo jedno regenerowane, drugie nowe oryginalne. Co rozumiesz poprzez złe zakładanie i zjebana instalację? Nowe turbo zawsze zalane olejem od strony zasilania, zaślepki wyciągnięte.

Komentarz

Pracuję...