[O1] Czy to cewka?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mottom
    Drive
    • 2010
    • 82

[O1] Czy to cewka?

Maru 123, czyli robi się ciekawie, zwłaszcza że podnosi moc i moment :diabelski_usmiech
    Ciekawe tylko jak wygląda eksploatacja na dłuższych odcinkach i jak wpływa to na kondycję silnika
    PS. tu też jest w ofercie instalacja ale "bezcenna":
    Fuel Fusion – obniż koszty paliwa i zadbaj o jakość powietrza System podwójnego zasilania sprawdza się we wszystkich pojazdach i maszynach napędzanych silnikiem wysokoprężnym. Firma Dual Fuel Systems Sp. z o.o. jest obecna na rynku od 2013 roku. Od początku jesteśmy związani z systemami podwójnego zasilania do silników
    O2 SCOUT 1,8 TSI
  • iceman_n
    Drive
    • 2009
    • 96

[O1] Czy to cewka?

Witajcie, dzisiaj jadąc w niezłą śnieżyce spotkała mnie niezła niespodzianka. Auto nagle zgasło - na początku myślałem, że za wysoki bieg więc szybko zredukowałem i daje gazu - a tu nic obroty lecą w dół i zatrzymuje się.

Podczas spadku obrotów obrotomierz zatrzymał się na chwile na 2000rpm, a potem koniec :/

Próbowałem odpalić i nic - rozrusznik kręci ale nic się nie dzieje.

Jako że byłem blisko stacji to poprosiłem ludzi i dopchnęli mnie do dystrybutora - zatankowałem za 20pln i to samo. Zacząłem przy odpalaniu deptać pedał gazu - nic. Przez przypadek podczas którejś tam próby odpalenia puściłem kluczyk i szarpnęło autem - coś jakby chciał zapalić. Spróbowałem jeszcze raz - przekręcam, lekko puszczam kluczyk w stacyjce - daje gazu i cośtam się rusza w silniku, ale nie chce zapalić - takie miarowe puff puff puff i staje.

Akumulator dobry, przewody WN zmienione, może to cewka?? Parę razy zaszurałem podwoziem o śnieg - może przetarły się albo rozłączyły się jakieś przewody - np. paliwowe?

Zaraz dzwonie do mechanika i zobaczymy co z tego wyniknie

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

objawy bardzo podobne do cewki, najlepiej ja wizualnie dokladnie obadac- jak widac pekniecia (bardzo male) nadaje sie tylko do wymiany, moze to byc rowniez czujnik halla w aparacie, objaw taki sam

Komentarz

• iceman_n
        Drive
        • 2009
        • 96

cewka zmieniona - wszystko śmiga jak wcześniej czyli diagnoza trafna

Komentarz

Pracuję...