Problem z ogrzewaniem tylnej szyby/bezpiecznikami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maciek_SkodaiTy
    Classic
    • 2010
    • 15

Witam
    Wie może ktoś gdzie można kupić te 'sławetne' platiki do podnośnika szyb ?
    Blog www.SkodaiTy.pl - serdecznie zapraszam!
  • tomkr82
    Drive
    • 2009
    • 52

Witam. Mam następujący problem. Spadł pierwszy śnieg. W następstwie tego miałem zamarzniętą szybę. Włączyłem ogzewanie tylnej szyby - nie zadziałało, mimo że przycisk się podświetlił. Po przyjeździe dodomu otworzyłem skrzynkę bezpiecznikową, jak się okazało cały plastik bezpiecznika odpowiedzialnego za ogrzewanie tylnej szyby się stopił. Miałem 25 Amperowy bezpiecznik, zmieniłem, uruchomiłem auto i włączyłem ogrzewanie szyby na 20-30 sekund. Palcem dotknąłem górnej krawędzi bezpiecznika (nie zakładałem zaślepki). Czułem, że bezpiecznik jest bardzo ciepły. Wyłączyłem ogrzewanie i wyciągnąłem w/w bezpiecznik. Plastik był delikatnie zdeformowany, napewno gdybym dłużej nie wyłączył ogrzewania szyby też by się stopił. Co jest nie tak? Nie znam się na elektryce. Bezpiecznik 25A zgodnie z instrukcją. Proszę o poradę jak pozbyć sie tego problemu i żeby wszystko działało bez zarzutu.
    Toma

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: Problem z ogrzewaniem tylnej szyby/bezpiecznikami

Zamieszczone przez tomkr82
      Witam. Mam następujący problem. Spadł pierwszy śnieg. W następstwie tego miałem zamarzniętą szybę. Włączyłem ogzewanie tylnej szyby - nie zadziałało, mimo że przycisk się podświetlił. Po przyjeździe dodomu otworzyłem skrzynkę bezpiecznikową, jak się okazało cały plastik bezpiecznika odpowiedzialnego za ogrzewanie tylnej szyby się stopił. Miałem 25 Amperowy bezpiecznik, zmieniłem, uruchomiłem auto i włączyłem ogrzewanie szyby na 20-30 sekund. Palcem dotknąłem górnej krawędzi bezpiecznika (nie zakładałem zaślepki). Czułem, że bezpiecznik jest bardzo ciepły. Wyłączyłem ogrzewanie i wyciągnąłem w/w bezpiecznik. Plastik był delikatnie zdeformowany, napewno gdybym dłużej nie wyłączył ogrzewania szyby też by się stopił. Co jest nie tak? Nie znam się na elektryce. Bezpiecznik 25A zgodnie z instrukcją. Proszę o poradę jak pozbyć sie tego problemu i żeby wszystko działało bez zarzutu.
      posprawdzaj na poczatek wszystkie styki , oczysc jak cos nie tak , zacisnij mocniej koncowki tam gdzie lekko mozna je poruszyc , sprawdz przekaznik , no i tylna wiazke laczaca klape z samochodem tam lubia przewody przelamywac

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

tomkr82, auto na gwarancji jeszcze :?:

Komentarz

• tomkr82
          Drive
          • 2009
          • 52

tak jeszcze gwarancja, czy sprawdza mi to od reki??
          Toma

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez tomkr82
            czy sprawdza mi to od reki??
            muszą...pogoda sprzyja :wink:

Komentarz

• lukaszw1
              Ambiente
              • 2011
              • 223

To ja odgrzeje starego kotleta bo mam podobny problem jak kolega tomkr82. Powiedz jak w końcu rozwiązał się problem. U mnie ostatnio włączyłem ogrzewanie szyby bo zaparowała wszystko było ok zaczęła grzać ale po zgaszeniu auta pod marketem i ponownym odpaleniu po zakupach kontrolka na przycisku ciemna i szyba nie grzeje. bezpiecznik ok bo sprawdzałem ale kiedyś się stopił bo jak kupiłem auto i zajrzałem do skrzynki bezpieczników to jest trochę potopiona
              Pozdrawiam Łukasz

Moja srebrzynka
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=55848

Komentarz

Pracuję...