jakościowo nie powala ...
[02] DSG - dziwne zachowanie
Zwiń
X
-
[02] DSG - dziwne zachowanie
Dziś rano miałem ciekawy przypadek i zastanawiam się u Was może ktoś też miał coś takiego lub ma.
Mianowicie po odpaleniu auta w garażu (temp ok 15 stopni) i wybraniu jakiegokolwiek przełożenia auto nie ruszyło.
NA zegarach nie pojawił się żaden błąd ani nie migały przełożenia - wszystko wyglądało ok.
Po zgaszeniu silnika i odpaleniu jeszcze raz wszystko wróciło do normy.
Co to może być - przecież to nie windows siedzi w skrzyni
PozdrCorrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
-------------------------------------------------------
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
-
-
mps, najprościej podłączyć kompa i zobaczyć czy jest jaiś błąd w pamięci
ja kiedys cos takiego mialem ale na dworze i przy -30st jak auto postalo kilka dniprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Błędów nie ma.
Na razie wszystko działa OK - nie powtórzyła się usterka.Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
-------------------------------------------------------
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
Komentarz
-
-
Ja mialem raz co innego. W momencie chyba przelaczania biegu puszczony jest juz hamulec. Bieg niby wskoczy na manetce, ale nie wskoczy w skrzyni, bo wylaczyl go brak sygnalu z wcisniego hamulca przed ruszeniem.
Tak wiec, mozliwe ze komp nie dostal sygnalu z czujnika stop i mamy problem.
Trudno to opisac, ale mozliwe do wykonania jak widac.
Komentarz
-
Komentarz