aha ok dzięki w golfie np trzeba było troche podpiłować mocowania i wszystko pasowało...a tu nie wiem ale za nim kupię inne fotele wole dopytać...a z seata wkładał ktoś do skody combi?bo jeśli tak to wtedy nie powinno być róznicy bo tych seatów w combi nie było :lol.s. a jak kolego rozkminiłeś obicia drzwi do foteli z seata?bo widze ze wszystko ładnie w kolorze 8)
Climatronik nie działa :-(
Zwiń
X
-
Climatronik nie działa :-(
Ludzie pomóżcie :?
Nie dawno zmieniłem aku, nowy termostat, czujnik temp. cieczy, olej i filtr :-(
A tu jeszcze klima nie działa :-(
Wyjeżdżam z garażu włączyłem nawiew (wszystko ok) zaczęły parować szyby.
Myślę włączę klimę to sprawę załatwi :-)
A tu co ..... lipa (zero reakcji .... cisza :evil: )
Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie łącznie z 16 i 25 oraz na aku (wszystkie sprawne)
Gdzieś na jakiejś stronie wyczytałem, że skody tak mają :shock:
Poniżej 5 stopni klima się nie włączy :shock: (no mrozy są ... temperatura poniższej -16 :? )
O co chodzi, gdzie szukać przyczyny?
Pomóżcie bo już nie mam sił :|Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
-
-
lookashECL, klima nie załączy sie poniżej 5 stopni teoretycznie w praktyce często powyżej 6 stopni musi być. Ale jak włączysz auto na klimatroniku to obieg będzie szedł przez osuszacz czy jakoś tak tyle że sprężarka klimy sie nie załączy. Z opisu wynika że wentylatory działają czy zupełnie nic nie ma nawiewu. Bo jeśli ci szyby parują to masz dwa pewniaki które na początek będziesz musiał zrobić wymienić filtr przeciw pyłkowy i odkurzyć wnętrze oraz wysuszyć.
[ Dodano: Pią 03 Gru, 10 20:51 ]
Zamieszczone przez lookashECLViniu rozumiem, że mam się nie martwić :P
Wychodzi więc na to, że jak temperatura będzie powyżej 5 stopni to klima uruchomi się automatycznie?
Czy muszę coś ja jakoś zmusić do działania?
Komentarz
-
-
djczas, no właśnie wentylatory się wogóle nie włączają :-(
Zawsze jak załączałem klimę to charakterystycznie "szarpnęło obrotami" i na kompie pokładowy wzrosło spalanie.
A teraz bez względu na ustawienie czy klima czy AUTO to cisza na kompie (nic się nie dzieje zero zmian w spalaniu i wentylatory również nie włączają się :-( )
P.S Wszystkie filtry wymienione tydzień temu :?Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
moim zdaniem powinieneś olać temat,
tak jak chłopaki napisali jest za zimnokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Szarpnięcie jest wywołane załączeniem sprężarki, która poniżej 6-5 stopni po prostu się nie załącza. Dawaj zwykły nawiew na szybę (najpierw ją umyj i odtłuśc dobrze) i będzie ok.
A to że na podziemnym parkingu masz 5 stopni wcale nie oznacza że czujnik temperatury dla climatronica odczytuje ją tak samo. Poza tym wystarczy chwilka niższej temepratury i czujnik od razu to wychwyci a co za tym idzie nie załączy sprężarki.
Nie panikuj, nie ma powodów do zmartwienia
Komentarz
-
-
LUKI dzięki za pociechę
Tylko łamie mnie to że kilka dniu temu jeszcze klima działała a na dworze było -6 :|
[ Dodano: Pią 03 Gru, 10 21:06 ]
No dobra chłopaki trochę mnie uspokoiliście :-)
Już sr..... łem po gaciach, że znów wydatki ....... :diabelski_usmiech
Przy okazji jak niedługo zadziała bez problemów ........ to macie punkcioryByła Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
lookashECL, nawiew działa bo na razie wygląda na to że nie masz nawiewu bo jeśli masz nawiew i hula to zdiagnozować klime dopiero zdiagnozujesz jak sie ociepli i wtedy będzie wiadomo a tak to jak jest nawiew w aucie szyby nie parują i jest ciepło to sie nie martwić
Jezu djczas o co ci chodzi :shock:
dla mnie to masło maślane :-)Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
lookashECL, sorry mózg mi juz dzis szwankuje tak jak koledzy mówili nie martwic sie klima
Jak się klima naprawi to pobawię się w światego mikołaja i punkciki podarujeByła Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
lookashECL, najprościej jak się da: sprężarka się włącza dopiero przy temperaturze zewnętrznej >5 stopni. I możesz naciskać "AUTO" a i tak się nie włączy. Jest to naturalne i (co MOŻE Cię zszokować) ..... JEST O TYM W INSTRUKCJI!!
Wiem, że jesteś prawdziwym mężczyzną, ale czasem trzeba się poddać i poszukać oraz przeczytać instrukcję....Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
No proszę ........
Ja tu już po kilku piwkach ....... dowiaduję się że jestem prawdziwym mężczyzną :P
Przyznaje nie looknałem do instrukcji bo myślałem, że mechanior coś schrzanił przy naprawie.
Ale skoro temperatura na zewnętrznym ciągle poniżej zera
Nie pozostaje nic innego tylko czekać na ocieplenie :lol:Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookashECLNie pozostaje nic innego tylko czekać na ocieplenieA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
witam Teraz ja opisze mój problem. Otóż w piątek wlałem całym płyn do spryskiwaczy do zbiorniczka ok 5l. W sobotę rano opalam auto i nagle z kratek nawiewu wali para tak jak w pralni. Szok, jazda z otwratymi lekko szybkami i oczywiscie szyby zaparowane na fest. Zapach w srodku płynu chłodniczego. Mowie kit musze do mechanika podjechać. Otwieram klape i patrze w zbiorniczek do sprywskiwaczy a tu lipa, brak płynu :shock: . Przedmuchałem na maxa nawiewy i para ustąpiła, ale do dzisiaj nie wiem co mogło być przyczyną. I tak muszę w poniedziałem podjechać do mechaniora gdzie mam ubytek płynu do spryskiwaczy, tylko tak jak napisałem wyżej skąd ta para z nawiewu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtassOtóż w piątek wlałem całym płyn do spryskiwaczy do zbiorniczka ok 5l.
Zamieszczone przez wojtassskąd ta para z nawiewu?
Ale cały płyn? Może pękł sam zbiorniczek?
Komentarz
-
Komentarz