problem z pilotem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • geforce
    Classic
    • 2010
    • 3

problem z pilotem

Hello wszystkim
  • maciokoki
    Classic
    • 2008
    • 3

problem z pilotem

wczoraj autko sobie przestawilem na parkingu.. po kilku godzinach wracam pilot przestal dzialac a akumulator byl rozladowany... naladowanie go nic nie zmienilo...

a objawy sa takie:
    nie ma zadnej reakcji po nacisnieciu przycisku pilota
    samochodu nie mozna odpalic
    oprocz radia nie dziala nic wiecej gdy przekrece kluczyk
    kontrolka ASR ciagle sie swieci

krotko mowiac zachowuje sie tak jak by immobilizer nie reagowal w ogole na pilota (wlacza sie alarm po chwili) zaznaczam ze pilot dziala na 100% (lampki sie swieca) zreszta sprawdzalem tez na zapasowym

moze ktos bedzie w stanie pomoc bo ostatnia rzecz jaka mi sie teraz chce to ciagac go do naprawy

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Moze nawaliła centralka od centralnego i nie wyłącza imo :?:
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

lunio666 napisał coś takiego:
        Master's, Oto chodzi że stary pilot chodzi na częstotliwości 434Mhz i nowe mają taką samą częstotliwość. wiec niewiem dlaczego mam problem.
        Napisz mi co może być nie tak.

rad10, Ja też miałem problem z zamykaniem samochodu z pilota tylko sie otwierał. Okazało sie że jest mikrostyk zepsuty (zwarty) w drzwiach kierowcy dlatego niechciał sie zamykać.

arci9, to wygląda tak
        Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!).

Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).

Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne -

na trzeciej itd.

Po zakończeniu ustalania pozycji programowanego w danej chwili pilota, zaczekaj 5 sekund po czym naciśnij przycisk UNLOCK (na nowo zakodowanym pilocie).

Wyłącz zapłon i wyciągnij kluczyk ze stacyjki. Sprawdź działanie pilota: naciśnij przycisk LOCK aby zamknąć pojazd. Naciśnij UNLOCK - aby otworzyć.

Jest to tutaj:http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...aptacja+pilota
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• maciokoki
          Classic
          • 2008
          • 3

a wiesz moze gdzie jest dokladnie centralka w skodzie?

up@
          a mozna to zrobic z 2 kluczykami ktore sa dopasowane do auta juz ? bo obydwa sa orginalne wiec nie wiem czy jest sens

Komentarz

• Jeżyk
            Rider
            • 2009
            • 691

Jaka centralka? Od alarmu? Zobacz na środkowym tunelu pod wykładziną całkiem z przodu lub po lewej stronie od pedału sprzęgła. Spróbuj jeszcze czegoś takiego: Naciśnij dowolny przycisk pilota i otwórz drzwi kierowcy kluczem. Powinno Ci pomóc, jeżeli nie, możesz mieć uszkodzony moduł. A może bateria w pilocie słaba jest? Na odległość nikt Ci tego nie sprawdzi, podjedź do elektryka.
            Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...