Tempomat Octavia 1, multifunkcyjna kierownica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • waldek83
    Classic
    • 2012
    • 1

Witam.
    Mam problem na ktory nie moge znalezc konkretnej odpowiedzi. Otoz kupilem radio MCD i chce je podlaczyc w Skodzie Octavii. Radio jest od forda (być może ma to jakieś znaczenie) ale jest identyczne, łącznie z opisem pinów jak to od VW. A problem jest taki. Po podłączeniu pod kostki ISO i zapaleniu swiatel podswietlaja sie tylko klawisze. Radio nie rusza ! nie da sie go uruchomic. Wczesniej mialem zwykle sony na tych kostkach i dziala ono bez problemu. Z tego co wyczytalem moze to byc problem z blednym podlaczeniem kabli do pinow w kostce? inne jest do sony a inne powinno byc do fabrycznego mcd?
    W zalaczeniu zdjecie mojej kostki, jak jest podlaczona, oraz naklejki z radia. Moze ktos sie na tym zna i wie co powinienem pozmieniac, a moze jest ok i sytuacja ta swiadczy o tym, że radio jest uszkodzone? Prosze o pomoc.
  • telik
    Classic
    • 2010
    • 14

Posiadam Octavie combo wersja z multi-funkcyjną kierownicą , niestety nie włącza mi się tempomat, na dźwigni od kierunków mam włącznik on, off , po włączeniu nic się nie dzieje, na kierownicy są przyciski +, -, reset. Co może być przyczyną takiego stanu. Na dużym wyświetlaczu nic też się nie pokazuje.
    Pozdrawiam
    Telik

Komentarz

• krzysiek_k
      Classic
      • 2010
      • 19

cześć,
      jak testowałeś tempomat?
      sprawdziłeś czy komputer nie wyświetla ci żadnego błędu?

k.

Komentarz

• telik
        Classic
        • 2010
        • 14

sprawdzałem nie ma błędów
        Pozdrawiam
        Telik

Komentarz

• wojtas_110
          Classic
          • 2010
          • 33

Poczytaj najpierw instrukcję obsługi z wykorzystaniem kierownicy multifunkcyjnej.
          Twój problem rozwiąże się sam...

Komentarz

• wojtek1982
            Ambiente
            • 2009
            • 108

Włącz na ON a podczas jazdy puść gaz i naciśnij + na jakieś 5 sekund, jak nie działa (auto nie przyśpieszy) to masz problem

Komentarz

• telik
              Classic
              • 2010
              • 14

Postępuje według instrukcji i niestety nie włącza się. Niestety poziom na tym forum jest bardzo niski. A najlepszy jest Administrator który nie odpowiada na zarzuty, potrafi tylko blokować. NISKI POZIOM. Na szczęście jest forum http://forum.skodaclub.pl o wiele lepszy poziom. Pozdrawiam ADMINISTRATORA (są równi i równiejsi, nie wygodne komentarze się blokuj)
              Pozdrawiam
              Telik

Komentarz

Pracuję...