Zgasł silnik podczas jazdy Oct1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zapotek
    Classic
    • 2011
    • 4

nexus6 widocznie mu to wystarcza tak samo jak i mnie, a mówienie gdzie ja mam uszy ( dla ciebie mogę je mieć i w dupi..) jest nie na miejscu, równie dobrze można powiedzieć o Tobie że w tym wieku słuch już nie ten i bez 5 pieców się nie obejdzie... koniec OT
    pokój :diabelski_usmiech
  • thebruno
    Classic
    • 2010
    • 29

Dzisiaj miałem bardzo niemiłą przygodą z moją Octavią 1, 2000, 1.6, 75KM bez gazu. Podczas jazdy zgasł mi silnik i już nie odpalił. Przejechałem ok. 30km jechałem sobie spokojnie i ruszałem ze skrzyżowania. Jedynka dwójka, wcisnąłem mocniej gaz i silnik zamiast przyspieszać się zdusił. Odpuściłem gaz, było przez moment ok, dodałem znowu gazu - przydusiło go. Dałem na luz, obroty spadły do zera i silnik zgasł i już nie odpalił.

Auto było rozgrzane i jechało dobrze, nie było żadnych problemów. Paliwa pół baku. Bezpieczniki ok, wszystkie kontrolki na desce - w porządku. Akumulator kręci, ale auto nie zapala, tak jakby nie było iskry albo paliwa. Posprawdzałem mniej więcej kabelki od świec i cewki no i na oko nic nie było widać. Bezpieczniki też ok.

Podpiąłem VAGa, był jeden błąd:
    01249-Fuel Injector for Cylinder 1 (N30)
    31-30 - Open or short to Ground - intermittent
    Pytałem o to już wcześniej. Auto jeździło normalnie

Kasowanie nie pomogło.

Auto trzeba było holować i teraz stoi pod warsztatem ale dopiero w poniedziałek będę się próbował umówić. Jakieś porady co można by sprawdzić? Miał ktoś podobne problemy?

Dzięki za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam

Komentarz

• Owrone
      Ambiente
      • 2010
      • 115

słuchaj, cos mi sie wydaje ze podobny problem juz był na forum omawiany, daj w szukajce może coś wyskoczy.

A sprawdzałeś filtr paliwa, jesli traci moca to możliwe ze nie ma odpowiedniej dawki paliwa dostarczonej do komory...
      Twoje autko ma juz trochę czasu, jak jeździsz na zbiorniku to do zera go opróżniasz?? gdyż może pozapychały ci się przewody i filtr i dlatego nie kręci!! Na dnie zbiornika zawsze jest syf!! sprawdz jeszcze raz przewody, jak nie to bedziemy dalej mysleć!
      Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
      Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

• mkz
        Ambiente
        • 2008
        • 138

A może po prostu umarła cewka zapłonowa - sprawdź czy jest iskra.

Komentarz

• thebruno
          Classic
          • 2010
          • 29

Problem rozwiązany - padła cewka zapłonowa.

Komentarz

Pracuję...