Dokladnie,w serii lecial w dol od 2 tys.
Podgrzewane lusterka-zepsute.
Zwiń
X
-
działa tylko przy małej temperaturze i włączonych jednocześnie ogrzewaniu tylnej szyby i przełączonym ogrzewaniu lusterek na drzwiach (regulacja lusterek)
w moim przypadku (octavia 02) nie jest to powalające grzanie - efekt widać po kilku minutach na lusterkach. Na szybie w kilka sekund widać odparowane paski
może u ciebie działa ale jak u mnie na lusterkach nie widać efektu od razu.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
a tylna szyba grzeje ? A jaki masz typ przełącznika lusterek (symbole przy przełączniku-jojstiku)? Patrząc od góry L, O, R czy L,symbol ogrzewania,R ?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
ogrzewanie lusterek powinno działać niezależnie od włączonego ogrzewania tylnej szyby, chyba że nie ma innego przycisku do ich włączenia, u mnie jedno i drugie działa osobno. Ogrzewanie lusterek działa bez włączonego ogrzewania tylnej szyby, ale w innym aucie ogrzewanie lusterek włączałem ze pomocą guzika ogrzewania tylnej szyby. ale wtedy nie miałem osobnego przycisku do włączenia ogrzewania lusterek :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Ja bym zdemontował wkład http://skodaczesci.pl/porady/skoda/Ogolne/64, ustawił przełącznik od lusterek w pozycji na grzanie i sprawdził czy jest napięcie na przewodach które są podpięte do wkładu lusterka. Jak jest to wkład do wymiany - możesz jeszcze sobie sprawdzić rezystancje ścieżki na wkładzie dla pewności. Jeżeli nie ma napięcia to już musisz popatrzeć na przewody względnie udać się do elektryka.
U mnie jedno nie grzało i się okazało że wkład był do wymiany, za 30zł kupiłem w http://skodaczesci.pl/
Komentarz
-
-
Panowie z O2 nie mieszajcie, bo u Was jest inaczej niż w O1.
lorek100, Jeśli masz pomiędzy L i R ikonkę grzania to w tej pozycji lustra grzeją. W starszych O1 lustra grzały z tylną szybą.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
bulka19_19,
U mnie było niezależnie - przełącznik na drzwiach włączał ogrzewanie a tylna szyba , to tylna szyba
bezpieczniki wymieniałem , pod gumą sprawdzałem i wszystko było wg. mnie gitara a lusterka dalej nie grzały. co się okazało poleciała jakaś wiązka i po wymianie zaczeło działać jak talalaByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marioSJwkłady lusterek mają przejście
ostatnio wymieniałem wkład lusterka i stare miało powyżej 100omów - sterownik drzwi zgłaszał błąd
nowe ma około 10 omów i to jest poprawna wartość
[ Dodano: Sro 20 Lis, 13 16:37 ]
a brałem stąd - jest ok
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
spokojnie da sie naprawic takie podogrzewanie. Ja juz naprawialem chyba zer 4 takich wkladach. Miernik w łape igla do szycia i nakuwasz w roznych miejscach az trafisz na przejscie. Tak sprawdzasz na podpietej jednej zabce raz na jednym z odczepow do kabla a raz na drugim. W ten sposob namierzysz gdzie jest mniejwiecej przerwany obwod. Potem ladnie lutujesz i masz naprawione. Ja tak jezdze juz ze dwa lat ai w obu autach dzialaja pdgrzewania do dzis.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wesolspokojnie da sie naprawic takie podogrzewanie. Ja juz naprawialem chyba zer 4 takich wkladach. Miernik w łape igla do szycia i nakuwasz w roznych miejscach az trafisz na przejscie. Tak sprawdzasz na podpietej jednej zabce raz na jednym z odczepow do kabla a raz na drugim. W ten sposob namierzysz gdzie jest mniejwiecej przerwany obwod. Potem ladnie lutujesz i masz naprawione. Ja tak jezdze juz ze dwa lat ai w obu autach dzialaja pdgrzewania do dzis.
Komentarz
-
-
wesol, na pewno od O2?
przecież tam mata grzejna pokryta jest materiałem jakimś i do tego plastikową płaską ramką
nie ma jak i co pomierzyć?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
przejscie ma byc kilku ohmow. z prawa ohma mozna sobie pieknie szybko wyliczyc. Skoro napiecie mamy 12 V a powiedzmy z emata by miala 12 ohm to I=U/R i mamay prad na mate 1 ampera co nam daje moc grzewcza 12 wat.
Tak szklo i mata jest podklejona w ramce takiej plastikowej. Wystarczy ladnie lutownica kawalek wytopic i juz mamy dostep.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Odgrzewam kotleta, ale nie chcę zakładać kolejnego tematu.
Mam problem z lustrami w O1- obydwa nie grzeją mimo przełączenia w pozycję grzania.
Wkłady zdemontowałem- napięcie tam nie dociera.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić gdzie jest włączane grzanie luster, bo wydaje mi się, że prąd do wkładów nie płynie bezpośrednio tylko przez przełącznik?
Z góry dzięki za pomoc.
Bezpiecznik oczywiście sprawdziłem, jest ok.
Pozdrawiam
Piotrek
Komentarz
-
Komentarz