Witam.
Jestem świeżym posiadaczem skody. Mam mały problem. Po wyjęciu kluczyka komputer traci wszystkie zapisy o spalaniu itp a radio wraca do ustawień fabrycznych. W czym może tkwić problem?
Pozdrawiam.
Z akumulatorem wszystko jest ok. Zauważyłem że chyba ktoś przerabiał podłączenie radia (z tego co się orientuję w oktavii nie ma standardowej kostki iso, może się mylę). Czy to może mieć związek? Aha, nie świeci się także oświetlenie kabiny przy otwartych drzwiach, bez znaczenia których, chociaż jest właściwie ustawiony przełącznik.
Bezpieczniki ok. Jest tak: radio gra, wyciągam kluczyk i wszystko gaśnie, wkładam kluczyk i znowu ok ale już na ustawieniach fabrycznych. Problem z oświetleniem i komputerem już rozpracowałem.
Radyjko może być podłączone pod stacyjkę, odłącz radyjko, podepnij je bezpośrednio pod aku i zobacz czy problem się powtórzy, może ktoś podłączył na szybko aby się fura sprzedala :szeroki_usmiech
Ja miałem podobnie ale tylko z radiem ( Radio SONY XPLOD )
Ja zrobiłem tak, że zmieniłem kabelek żółty z czerwonym ( piny ) i wszystko zostaje, o ile to o to chodzi. Gdzieś na elektrodzie tak wyczytałem.
Podepnę się pod temat z problem żeby nie robić śmietnika.
co może być przyczyną, że gdy wyciągam kluczyk ze stacyjki radio dalej działa?;/
wcześniej miałem, że auto gasiłem, wyciągam kluczyk i odcinało dopływ prądu do radia, dziś się zmieniło.. gdzie szukać problemu?
Jak się szybciej przekręci to działa, na które odbiorniki zwrócić szczególną uwagę? na pewno na radio i oświetlenie pewnie ?
Czy to jest wina kostki w stacyjce?
Komentarz