robsonw1, ja mogę co najwyżej dodać, że do wyjęcia w razie czego idealnie nadają się pilniki do paznokci :P wystarczy od kilku sąsiadek pożyczyć
Problem z alarmem w O1 z 2003r
Zwiń
X
-
Problem z alarmem w O1 z 2003r
Witam wszystkich
Mam problem w O1 z 2003 roku z fabryczną inst. alarmową, która uaktywnia się bez reguły (wyje).
Podejrzewam że trzeba wyregulować czułość czujników ultradzwiękowych, i moje pytanie:
-gdzie te czujniki mogą się znajdować
-oraz czy wie ktoś gdzie jest centralka alarmu i jak sie do niej dostać i czy są tam możliwości wyregulowania tych czujników oraz czy alarm jest zarządzany VAGiem?
Z góry dziękuje za podpowiedzi :lol:
-
-
A może jakaś lampka oświetlenia wewnętrznego nie gaśnie i alarm się załącza.
Jedna z sąsiadek często zapomni zgasić lampki oświetlenia z tyłu (dzieciak się bawi) i wyje nieraz pół nocy.ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Lampki gasną raczej wykluczam krańcówki, nawet te z bagażnika bo gasnie lampka.
Także zmostkowałem od maski silnika dla pewności. Akumulator to pewny, rano kręci bez oporu rozrusznikiem. Drzwiami szarpie z całych sił i nie chce wyć wiec obstawiam czujniki ruchu, ale sugestie mile widziane zzwłaszcza te z autopsji.
Komentarz
-
-
ziberson,
Alarm jest nie zależny od kompa. I oczywiście pisząc że centralka jest w kierownicy miałem na myśli że gdzieś jest ukryta w okolicach przekaźników Wydaje mi się że to może być problem w jakości zamontowanego alarmu, bo na rynku te dobre są tak drogie że nie warto instalować do tańszych aut(bez urazy), zresztą sam mam alarm za 250 zł i czasem, raz na ruski rok, na mrozie sam zacznie wyć a montowałem go sam i mam pewność że zrobiony tak jak logika nakazuje 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zibersonO1 z 2003 roku z fabryczną inst. alarmową, która uaktywnia się bez reguły (wyje).
Z tego co wiem to Skoda zaleca co 5 lat wymianę akumulatora podtrzymania centralki.
Twoj ma około 8 lat więc może należało by mu się przyjrzeć - zapytaj w ASO.
Pozdrawiam,
Daniel
Komentarz
-
-
podejrzewam że the same SHIT nie ma się czym martwić.
Podtrzymanie napięcia jest bezpośrednio w centralce a gdzie jest montowana to tak jakbyś komuś dał klucze do mieszkania wie tylko ten kto zakładał i kto zlecał ( przeważnie centralka jest wpierdzielona gdzieś w kabinie, lub za panelem głównym.
czujniki drzwi, tzw gwizdki na desce rozdzielczej, szyby, antywstrząsowy.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz