GRATULUJĘ :-) daj znać koniecznie ok
[O2] Dziedziczna choroba (rdza) ?
Zwiń
X
-
[O2] Dziedziczna choroba (rdza) ?
Jak do tej pory nie za specjalnie zwracałem na to uwagę ale poniższy problem zdaje się być bardziej poważny. Zastanawiam się jak duża ilość naszych forumowych kolegów posiadających OII przed FL tak około 3 letnich posiada ubytek w lakierze zamieszczony na zdjęciach. Zdjęcia przedstawiają felc błotnika tylnego a żółty pasek oraz korozja jest wynikiem ocierania uszczelki drzwi. Zgrozą jest to że FL od swojej poprzedniczki bardzo się nie różni a napewno drzwiami, i tu nasuwa się pytanie czy prędzej czy póżniej też na to jesteśmy skazani?
-
-
Po roku 2006 albo 2007 zostaly zmienione uszczelki i problem zniknal.
Nie wiem jak OIIFL clasik i mint, bo kiedys mialy one dalej stare uszczelki.
Zagwozdka jest rowniez co daja do taniego Toura 2.
Generalnie ASO ma w ramach 10-letniej gwarancji na perforacje robic to dla SAP, ale w praktyce roznie bywa. Mi we wrzesniu wyrazili zgode, w listopadzie chcialem ustalic szczegoly, okazalo sie ze decyzja wygasla, a nowa przyszla odmowna :lol: Zaatakuje na wiosne ponownie, w koncu jeszcze 4 lata zostaly :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Space99A tak w temacie to mam nadzieje że większość dwójek jest OK ?
Maicroft, myslisz, że stare uszczelki znowu dają :?: :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
no to juz było wałkowane od 2005r sam załozyłem kiedys temat chyba pierwszy cos takiego zauwazyłem ale ja miałem te sznity duzo mniejsze i bez rdzy tylko lekko wytarte do podkładu .......reasumujac sprawa załatwiona pierwszy raz wymienili uszczelki wszystkie na nowe i polakierowali te wneki nOOOO ale jak za 2gim razem sie zaczeło pojawiac to u mnie sprawa była prosta kluczyki na stół i dałem im tydzień czasu na załatwienie tej sytuacji bo inaczej wymiana na nowe wolne od wad fabrycznych -zrobili lakierowanie i uszczelki new-----------na tą chwile nic nie zauwazam a wierzcie mi jestem upierdliwy ......................oczywiscie za każdym razem poprawność wykonania i grubość lakieru sprawdzał mi rzeczoznawca u mnie jest oki
AHA zobacz sobie na przednie dzwi miejsca styku z uszczelką !!!!!!!narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DOBIu mnie sprawa była prosta kluczyki na stół i dałem im tydzień czasu na załatwienie tej sytuacji bo inaczej wymiana na nowe wolne od wad fabrycznych
mecholl, DOBI, ale u Was to normalka bo tam były stare uszczelki a tu mowa o FL.
u mnie w Złotej też było podobnie, z tym, że nie musiałęm nikogo rozstawiać po kątach i dawać ultimatów, bo nawet po 5 latach te otarcia były bardzo delikatne, dodatkowo na jasnym lakierze praktycznie niewidoczne, tym bardziej przy zamkniętych drzwiach :lol:
ale w FL to nie powinno mieć już miejsca, muszę rzucić okiem jak to u Ojca wygląda...ale raczej na coś takiego zwróciłbym uwagę.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, może mają magazyny zawalone i chcą opróżnić :lol:
ale przyznam że u kolegi fuego_2007 jest to bardzo widoczne, u mnie to ledwo co widać
Byłem w serwisie zgłosiłem to ale co byłem się zapytać to nic nie wiedzą więc olałem temat
Jeszcze gadali że te nowe uszczelki gorsze są bo wystają bardzo i szumią itp...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodamecholl, DOBI, ale u Was to normalka bo tam były stare uszczelki a tu mowa o FL.
[ Dodano: Pią 17 Gru, 10 22:52 ]
zatem:
Zamieszczone przez fuego_2007Zastanawiam się jak duża ilość naszych forumowych kolegów posiadających OII przed FL tak około 3 letnich posiada ubytek w lakierze zamieszczony na zdjęciachsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
ja nie wiem ale jak dyrekcja skody powie kroic ciac----koszty to moga zaoszczedzic np. na uszczelkach ja sadze że w całej skodzie to są najlepsze w superbie nowym..............najlepiej jest poprostu zauważyć odrazu że cos jest nie tak bez względu czy to jest O2 czy O2FLnarazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Wycieranie lakieru przez uszczelki drzwi może też być spowodowane luzem zamka i piaskiem, który wbija się w uszczelkę i działa tak jak papier ścierny podczas drgań karoserii.
Nie wiem, czy ten luz da się regulować, ale czyszczenie uszczelki z piasku i smarowanie jej silikonem raz za jakiś czas na pewno samochodowi nie zaszkodzi.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
jak kupowalem moja to juz miala takie wytarte te progi, auto mialo 3,5 roku. odziwo wymienili mi uszczelki i polakierowali wszystko u plichty w wejherowie. trzeba tylko uwazac bo np mieli pomysl zeby mi caly dach cieniowac... po rozmowie z szefem lakierni zrobili tylko to co bylo niezbedne. narazie po 5 miesiacach wszystko jest ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Polonczyszczenie uszczelki z piasku i smarowanie jej silikonem raz za jakiś czas na pewno samochodowi nie zaszkodzisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz