Niskie temperatury i falowanie obrotów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • them1
    Classic
    • 2011
    • 6

Tak dla wiadomości Pani "radca prawny". Odnośnie obchodzenia się z klientami Pani pracodawcy proponuję trochę poszperać forum, może dowie się Pani innych ciekawych rzeczy.
  • kosinio
    Classic
    • 2010
    • 20

Witam
    Mam mały problem, otóż jeśli temperatura na zewnątrz spadnie ponad - 5 stopni w mojej octasi zaczyna się falowanie obrotów. Problem jest gdy wrzucę na luz (i to nie za każdym razem) ale powoduje to skoki obrotów które powodują zgaśnięcie silnika.
    Generalnie problem zauważyłem jakiś czas temu, jednak te falowanie były minimalne i ustępowaly po 2-3 sekundach, jednak w okresie niskich temperatur skoki są większe i powodują zgasnięcie silnika co ciekawe gdy temperatury wróciły do normy czyli powiedzmy do ok 0 problem znikł...owszem jakieś minimalne falowanie wystepowały.
    Dziś problem znów się pojawił (silnik zgasł raz) po dłuższej jeździe kilka razy silnik zaczął falować (raz lekko - tak jak zawsze, raz mocniej)
    W sumie da się jeździć jednak jestem osoba która jest "uczulona" na jakiekolwiek niedogodności.... i pytam was drodzy clubowicze co może być przyczyną...silnik krokowy, przepustnica....sonda lambda......czy dobrze kojaże??

Jesli zdublowałem temat to bardzo przepraszam

A za odpowiedzi z gory dziękuje wam bardzo

pozdrawiam i życze WesołYcH ŚwiĄt!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: Nie 19 Gru, 10 08:30 ]
    zero odzewu

Komentarz

• bocian1
      Classic
      • 2010
      • 8

Wymiana czujników temp płynu, temp silnika oraz czujnika spalania stukowego powinna naprawić Twój problem. Niski koszt = święty spokój Pozdrawiam

Komentarz

• kosinio
        Classic
        • 2010
        • 20

dziękuje za odpowiedz, wymienię i dam znac czy pomogło

[ Dodano: Wto 28 Gru, 10 13:44 ]
        Problem rozwiązany, w moim przypadku do wymiany był przepływomierz powietrza, teraz jak ręką odjoł

Komentarz

Pracuję...