[O1] dziwna awaria 1,6 padły wtryski

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesio-57UV
    Classic
    • 2011
    • 1

Zamieszczone przez rss
    ZTCP to na forum 'elektroda' jest watek nt map do sterownikow. tutaj za duzego odzewu bym sie nei spodziewal - nie wiem czy jest na tym forum ktos kto zmodyfikowal sobie mape sam i nie zajmuje sie tym zawodowo
    Masz rację rss - też zauważyłem iż forum "elektorda" wykazuje się pełną niezależnością i nie ma tam aż tylu oznak ścierania się różnych grup interesów - dobrem wspólnym jest wiedza użytkowników/społeczności forum. Ja zmodyfikowałem mapę i nie zajmuję się tym zawodowo - przesiedziałem weekend w necie i wszelkie szczątki informacji poskładałem w jeden obraz.

Natomiast uważam że inicjatywa którą podjąłem jest ciekawa i octaviaclub jest właściwym miejscem aby taka inicjatywa została uruchomiona dla przypadku samochodów octavia. Tunerzy tymczasem powinni odnaleźć się szybko w nowej rzeczywistości, i wcale nie uważam że czeka ich zagłada, wręcz przeciwnie, otwiera się pole dla nowej usługi i to równie masowej co obecne wgrywanie map.

Zamieszczone przez agrala
    Slyszeliscie o tym ze np po zgraniu programu z auta zawirusowanego i wrzucenia go do fabryki (lub po zamianie chipow) to auto jezdzi gorzej niz na fabrycznym programie?
    Do kazdego auta podchodzi sie indywidualnie, chipowanie nie polega na wrzuceniu gotowca.
    Tego nie słyszeliśmy (wręcz inne wieści ze świata płyną) ale słyszeliśmy coś równie sensacyjnego. Otóż rodzimi tunerzy są liderami w crackowaniu softów wspomagających chipowanie a które to softy odwalają również kawał roboty za nich. Ale nie o tym chciałem, otóż oprócz crackowania (chodzi o przypadek ECU Safe - opis tego faktu na chiptunners.org) również dokładają do oprogramowania od siebie takie już prawdziwsze wirusy, które to wirusy wysyłają automatycznie wyniki pracy innych (mapy) na dwa serwery w Polsce. Kreatywność godna uznania nawet jeśli nie przysporzyła nam chwały za granicą... zresztą Chińczycy robią to samo tyle że za przyzwoleniem całego świata.
  • dziuba4040
    Classic
    • 2010
    • 8

WITAM !!!!

Mam taki problem---Jestem od niedawna posiadaczem skody o1 -1.6 b- 97r.Wczoraj wróciłem z pracy i wszystko było ok , natomiast dziś chce go dopalić i nic nawet nie kichnie , a do tej usterki palił na dotyk,sprawdziłem wszystkie bezpiecznik i wtyczki i nic nie pomogło,(nie odpala) :?: Kolega podłączył VAG i wywaliło takie błędy:

1249 Wtryskiwacz cylindra 1-N30
    przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
    1250 Wtryskiwacz cylindra 2-N31
    1251 Wtryskiwacz cylindra 3-N32
    1252 Wtryskiwacz cylindra 4-N33

Teraz nie wiem co dalej? Cz mógłby mi ktoś coś poradzić na tą usterkę ???
    Za co z góry dziękuje
    POZDRAWIAM
    P.D
    MOJE MARZENIE
    OKTAWIA
    1,9TDI

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

popraw silnik w profilu :idea:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• dziuba4040
        Classic
        • 2010
        • 8

w profilu jest mój 1.9 tdi
        a 1.6 b to syna który nie jest zalogowany.

[ Dodano: Nie 19 Gru, 10 19:04 ]
        myślałem że może przeskoczył mi pasek rozrządu dlatego wtryski nie chodzą więc wlałem trochę paliwa do przepustnicy i odpalił , palił do puki lałem paliwo. więc to chyba nie rozrząd
        ale chodził nierówno . jak myślicie co to może być ??????

[ Dodano: Nie 19 Gru, 10 19:12 ]
        :shock:
        P.D
        MOJE MARZENIE
        OKTAWIA
        1,9TDI

Komentarz

• framir
          Drive
          • 2008
          • 77

W najgorszym wypadku padł sterownik wtryskiwaczy, ale nie ma się co martwić na zapas.
          Ja najpierw sprawdziłbym wtyczki(może gdzieś skorodowały styki) i wiązkę (może być przerwana lub uszkodzona izolacja).

Komentarz

Pracuję...