reczny cd, kontrolka air bag

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niebieski9
    Drive
    • 2010
    • 56

Zamieszczone przez radca_prawny
    Państwa wypowiedzi świadczą tylko o tym , ze niedokładnie przeczytaliście umieszoną przeze mnie informację lub po prostu jej nie zrozumieliście…
    Nie jest Pan/Pani :?: jedynym prawnikiem na tym forum :wink:
    Zamieszczone przez soszek81
    A ja bym proponował potwierdzić realność prezentowania ASO Korczyk przez osobę
    Całkowicie zgadzam się z przedmówcą
    Mając to na uwadze, dziwnym wydaje mi się podejście radca_prawny do zagadnienia.
    I tak :
    1) radca prawny nie jest osobą anonimową - skoro już ta osoba się nim mieni - to powinna podać swoje imię i nazwisko (chyba, że są inne standardy etyczne w Bielsku-Białej)
    Mamy wtedy szansę sprawdzenie czy ta osoba jest w ogóle radcą prawnym
    2) powinna okazać pełnomocnictwo, skoro twierdzi, że reprezentuje ASO Korczyk

Mając na uwadze pseudoprawniczy bełkot który wypisuje na tym forum, śmiem twierdzić, że osoba ta nie jest radcą prawnym, a jedynie np. pracownikiem spółki oddelegowanym do tej sprawy.
    Wypowiedzi o ustaleniu personaliów osób piszących na forum itp. to nawet nie chcę się komentować - żenada :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech (już widzę to zaangażowanie organów ścigania w tę sprawę :lol: :lol: )
    Pozdrawiam serdecznie
  • andriu79
    Ambiente
    • 2008
    • 239

witam dzis po czwartkowej naprawie zaciskow przejechalem 65 km w sumie bez uzywania hamulcow i tylnie kola tj suby byly sieple podnioslem na l\ewarku i ruszlem kolem slabo sie obraca cp moze byc powodem

zona dzis odpalila auto i przesunela fotel do swojej pozycji po chwili wywalilo na desce kontrolke poduszek co mam robioc

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

1) Sprawdź naciąg hamulca ręcznego. Zaciągałeś go na noc?
      2) Sprawdź wtyczki pod fotelem (kabelki wchodzące pod podłogę, pod fotelem), może się coś poluzowało. W każdym razie będziesz musiał wykasować błąd poduszek z komputera, żeby zgasła kontrolka.
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• andriu79
        Ambiente
        • 2008
        • 239

bylem w czwartek naprawili mi hamulce tzn ggumy wymienili na zaciskach i pomoglo do dzis nie za zaciaggam na noc.
        wydaje mis ie ze mialem poluzniona wtyczke pod fotelem jutro podjade do mechanika zeby skasowac blad

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez andriu79
          bylem w czwartek naprawili mi hamulce tzn ggumy wymienili na zaciskach i pomoglo do dzis nie za zaciaggam na noc.
          wydaje mis ie ze mialem poluzniona wtyczke pod fotelem jutro podjade do mechanika zeby skasowac blad
          To daj znać, co tam z tą wtyczką.
          Co do hamulców - płyn hamulcowy jest jeszcze zdatny do używania?
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• andriu79
            Ambiente
            • 2008
            • 239

ponc tak sprawdzali

Komentarz

• McGan
              RS
              • 2010
              • 3573
              • Superb III (3V3)

Hmm... To niech ktoś inny jeszcze podzieli się pomysłem. Ja bym obstawiał za mocno naciągniętą linkę od ręcznego.

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

andriu79, można by jeszcze sprawdzić, czy wkręcili odpowiednio tłoczki. Jak robiłem tył i nie wkręciłem do końca tłoczków to ręczny też trochę przyłapywał.
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• andriu79
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 239

air bag zrobiony kostka byla luzna a co do hamulcow odkrecili kola i niby jest ok poza tym ze tarcze sa odksztalcone na tyle ze czesciowo klocek mocniej trze o tarcze nie mam zdania szczerze mowiac

Komentarz

• McGan
                    RS
                    • 2010
                    • 3573
                    • Superb III (3V3)

No to pozostaje tylko wymienić tarcze w tym wypadku. Możliwe, że wjechałeś kiedyś w kałużę i się tak wykrzywiła teraz :diabelski_usmiech

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

andriu79, ale rozumiem, że przed sprawdzeniem tego "obcierania" wkręcili śruby od kół? Bo jak nie i tarcza została na tej jednej śrubie mocującej ( Torx ) to zawsze będzie widoczne "bicie".

Komentarz

• andriu79
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 239

nie wkrecali srub za 1000 km mam wymiane oleju to sprawdze nie zamierzam daleko jezdzic jak tylko po miescie wiec nie pownno byc problemu chce zmienic i tak serwis bo ten moj juz mnie zaczyna meczyc troche szkoda i wyrzucic 4 stowek na tarcze jak te nie sa wyjechane

Komentarz

• kowal 2002
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 5161

andriu79, no to jak nie docisnęli tarczy to wiadomo, że bije, bo nie leży płasko na piaście. Faktycznie zmień serwis...

Komentarz

• McGan
                            RS
                            • 2010
                            • 3573
                            • Superb III (3V3)

O tak zmień, bo to są jaja jakieś o.O Jak można nie wkręcić?!

Komentarz

• andriu79
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 239

ale to juz po siwteach pojade wymienic olej i od razu zobacze co z tylem

Komentarz

Pracuję...