Skoda Octavia 1.6 SR ubutek oleju , silnik kopci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazik19021
    Classic
    • 2012
    • 16

Bruno75,

Zamieszczone przez Bruno75
    Teraz jest wyprzedzanie idzie dużo sprawniej,choć trzeba wyżej wkręcać
    to fakt trzeba ją kręcić ale idzie bardzo fajnie aż do czerwonego pola :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez Dzida
    Moim zdaniem ta hamownia u Rogala jest zbyt optymistyczna. Kolejne BXE któremu wyszedł nieprawdopodobny gift
    to fakt gift powala i u mnie też był ogromny, trzeba będzie to zweryfikować w wolnym czasie na jakiś DD o ile będzie takowy organizowany.
    Pozdrawiam
    kazik19021
  • luki1304
    Drive
    • 2010
    • 55

Witam , otóz tydzień temu kupiłem Skode , silnik pracował równo , właściciel zapewniał ze oleju nic nie musiał dolewac , od kilku dni ( po mrozach) silnik troche nierówno pracował , ale nie zwracałem na to uwagi, chciałem dzisiaj zrobic przegląd to koles powiedział mi ze bierze auto olej , i rzeczywiście jak przygazował to aż czarna plama sie zrobiła i chmura białego smierdzącego dymu pod wylotem z rury . Pojechałem do niby serwisu skody to mi powiedzieli ze pracują tylko 3 cylindry i dlatego moze wyrzucać troche oleju i nierówno pracowac. Powiedzieli ze prawdopodibnie przewód lub swiece do wymiany. Może ktos powiedziec kto sie na tym zna czy ten olej to moze być przyczyna tego ze nie działa jeden cylinder??

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Jak zalewa świecę (niespalone paliwo, olej, płyn chłodzący przez pękniętą uszczelkę głowicy), to może tak być, że nie pracuje jeden cylinder.
      Tyle tylko, że taka sytuacja świadczy o poważnej mechanicznej usterce silnika...
      Ale: ciemna plama pod wydechem moze pochodzić od skapującej z rury wydechowej wody, a biały dym (para wodna) jest całkiem normalny na nie rozgrzanym silniku - ale tu też moze być tak, że auto ma jakąś usterkę.
      Ale: jeśli dym śmierdział i nie był biały tylko szarawy, to znów świadczy o spalaniu oleju.
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• luki1304
        Drive
        • 2010
        • 55

Silnik pracuje bardzo nie równo i jak pojechałem do serwisu to koles powiedział odrazu ze nie chodza wszystkie cylindry i przez to moze troche wypluwac oleju i benzyny...

Komentarz

Pracuję...