marlej108, zostaw to auto w spokoju, podjedz do maru123 on ci go tak wypucuje ze będzie ładniejszy niz nówka sztuka z salonu, do tego zrób program i od nowa będziesz sie cieszył autem
Od nowości mam problem z tylną wycieraczką. 1/3 jej powierzchni słabo wyciera. W związku, że było tak od nowości wykluczam żeby to była wina pióra.
Czy tylną wycieraczkę można jakoś regulować - mam na myśli siłę jej docisku?
A ponadto, jak wyregulować tylną wycieraczką, aby przy spoczynku była podniesiona trochę wyżej - tzn. na ogrzewaniu szyby. Da się to zrobić w warunkach domowych?
tylko wymiana ramienia wycieraczki daje rade wszystkie inne zabiegi sa do niczego!! jest to feler kombiaków u mnie wymienili ramie na gwarancji :wink:
PS przy dużych mrozach w środku nadal zostawia owalny flek jednak to jest juz wina mrozu i szyby
Marcinooo, odkręcasz nakrętkę, ściągasz ramię i przesuwasz ją o kilka ząbków w górę i analogicznie przykręcasz nakrętkę
tylko musisz uważać, żeby tak sobie nie przesunąć, żeby przy ruchu wycieraczki nie wchodziła na klapę bagażnika
Hmmm zdjałem ten plastik na wycieraczce, później odkręciłem nakrętkę i... i nie wiem co dalej robić :P trzeba całe ramięwycieraczki zdjąć? Jesli tak to ono jest tak mocno założone, że to razem z silnikiem chyba trzeba wyrwać :?
Marcinooo, ja swoja ustawilem dokladnie na lini z ogrzewania szyby.. jak jest zimno 1 min wczesniej ogrzanie szyby i sopojnie bez pierdzenia mi sciaga cala wode :szeroki_usmiech
Wycieraczke można wyregulować. Trzeba zdjąć plastik co jest na wewnetrznej stronie klapy bagażnika i cały mechanizm wycieraczki jest na srubach. W fabryce pod złym kątem ustawili wycieraczkę i słabo dociska. Jak zdejmiesz ten plastik to już zobaczysz co i jak.
Wycieraczke można wyregulować. Trzeba zdjąć plastik co jest na wewnetrznej stronie klapy bagażnika i cały mechanizm wycieraczki jest na srubach. W fabryce pod złym kątem ustawili wycieraczkę i słabo dociska. Jak zdejmiesz ten plastik to już zobaczysz co i jak.
Sprawdzę jak tylko się nadarzy okazja. Dzięki za info!
Komentarz