Czy to problem z servo?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gotek
    Classic
    • 2011
    • 38

Czy to problem z servo?

takie testy nic nie dają, to czysta reklama. Liczą się realne warunki jazdy, przecież jakby każdy tak jeździł, to nie dałoby się poruszać po drodze....nie hamować, nie przyśpieszać, może nie ruszać się jeszcze w środku? hehe
    smart for two 0.7T
  • 3610koper
    Classic
    • 2010
    • 31

Czy to problem z servo?

witam.mam pytanie. co moze byc przyczyną takiego zachowania? rano gdy odpalam moją octavie ruszam w droge i przy pierwszych kilku hamowaniach servo (o ile to servo) szwankuje. a dzieje sie ta. pedał hamulca przy pierwszym hamowaniu jest tak twardy ze jest mega problem z hamowaniem.jakby wylączony silnik był..potem z kazdym hamowaniem robi sie coraz lepiej az wkoncu wszystko wraca do normy...mogłby mi ktos wytlumaczyc co to moze byc? byłbym wdzieczny.z góry dziekuje i życze wesolych swiąt i spoko nowego roku

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Zaciągasz ręczny na zimę? Kiedy płyn hamulcowy zmieniałeś?
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• 3610koper
        Classic
        • 2010
        • 31

reczny? podczas jazdy czasem na sniegu dla wyglupow...ale na postoju nie zostawiam na recznym..a płyn? auto było u mechanika jakis miesiac ,max dwa temu bo były wymieniane zaciski bo po wymianie klockow byl miekki pedał i mechanik wymienil zaciski i odpowietrzyl jak trzeba i było ok.ale czy wymienil płyn? nie mam pojecia szczerze mowiąc

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Wydaje mi się, że płyn hamulcowy jest już stary i może nieco przymarzać powodując takie objawy... Płyn ten jest bardzo higroskopijny i po ponad dwóch latach jego używania zostać może z niego sama woda, która zimnego bardzo nie lubi Taki jest mój pomysł: wymiana płynu hamulcowego.
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Octavia nie ma zaworka zwrotnego w serwie? Bo objawy twardego i pozniej normalnego pedala pasuja.
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Iqwan
              Elegance
              • 2010
              • 758

Poczytaj tutaj

miałem ten sam objaw, wczoraj zmieniłem płyn hamulcowy i naprawdę wyglądał tragicznie, zalałem nowy i jest o niebo lepiej.
              była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
              a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

Pracuję...