Gwarancja skończyła się w kwietniu.Klima już działa.Pojechałem do serwisu i okazało się,że to problem z elektryką.Panel dostawał za małe napięcie i dlatego wariował.Teraz jest ok
Jaki akumulator do O1
Zwiń
X
-
Zabek jak dla mnie aku masz troche za słaby ! ja rowniez mam dylemat czy kupic nowy aku wlasciwie juz nie bo obecny mi padł doszczetnie ale jak dla mnie min. 74ah 750a bosch silver s5 albo co sadzicie jesli mozna wiedziec i wtracic sie o akumulatorach firmy gigawat ? niby to bosch ? ale ...Nigdy się nie poddawaj !
Komentarz
-
-
Witam. Mam pytanie do fachowców w dziedzinie akumulatorów. Dostałem od znajomego za przewiezienie pralki , akumulator żelowy EnerSys POWERBLOCdry 12MFP77 77Ah C5. Tylko tyle jest na nim napisane .Napięcie na klemach 12,78 jak go przywiozłem 3 tyg. temu, teraz nie sprawdzałem .Czy gdybym chciał go podładować za jakiś czas , to zwykłym prostownikiem o małym amperażu można , czy trzeba jakiś specjalistyczny ? Czy mogę założyć go do auta bez obaw , że alternator go uszkodzi ? Wiem , że aku żelowe wkłada się do aut jeżdżących w trudnym terenie bo mogą pracowć nawet do " góry nogami ". I jeszcze jedno : bieguny na nim są odwrotnie niż w O1 , czy można przedłużyć przewody gdyby te były za krótkie ? Obecny akumulator to czarny bezobsługowy Bosch nie zdejmowany z auta 6 lat , więc jego żywot dobiega końca. Proszę o pomoc i rzeczowe odpowiedzi . Pozdrawiam.Maro
Komentarz
-
Komentarz