z takim podejsciem ludzi ocp z elblaga to tu nie ma sensu spota robic skoro jak dotad tylko dwie osoby z e-ga sie pokazaly miedzy innymi chlopakami z innych miast (pozdrawiam), a octavek z naklejkami i znaczkami troche w e-gu jezdzi i nawet nikomu sie nie chce cokolwiek napisac w tym poscie o swoim istnieniu.
check engine - sonda lambda?
Zwiń
X
-
check engine - sonda lambda?
koledzy, proszę o radę:
zaraz po kupnie auta założyłem instalację gazową (2 miesiące temu).
Po świętach byłem na gwarancyjnej regulacji po 1000km, wszystko było ok. Na drugi dzień po tej regulacji pojechałem w trasę i po przejechaniu ok.250km zaświeciła mi się kontrolka jakości spalin.
Nie mam żadnych niepokojących objawów typu falowanie obrotów czy szarpanie.
Czy przyczyną może być to że zatankowałem LPG na innej stacji niż zawsze? Po powrocie zalałem do pełna gaz na stacji gdzie zawsze tankuję (raptem kilka razy po kupnie auta). Kontrolka świeci się dalej.
Jutro jadę do gazownika, niech sprawdzi czy to coś z LPG.
Czy może pada sonda lambda? Poczytałem trochę na forum o problemach z tą sondą szczególnie użytkowników gazu.
Co mgę zrobić sam? Czy jechać do ASO od razu?
-
-
podepnij się pod VAG-a powinno wykazaćhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27260
Było: 110 KM 235NM
potem: 129KM 267Nm
Obecnie: 154KM 354NM
Komentarz
-
-
Re: check engine - sonda lambda?
Zamieszczone przez mulderZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez amlasCzy przyczyną może być to że zatankowałem LPG na innej stacji niż zawsze?
Komentarz
-
-
Re: check engine - sonda lambda?
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez mulderZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez amlasCzy przyczyną może być to że zatankowałem LPG na innej stacji niż zawsze?
jednak waszym instalacjom LPG jakoś nie ufam do końca... stawiam na spartaczoną robotę...
swego czasu jeździłem za wschodnią granicę i tam tankowałem LPG, później Bułgaria, Węgry... ale nigdy się nie spotkałem z takim rzeczami
[ Dodano: Pon 03 Sty, 11 16:38 ]
amlas, napisz czy usunięcie błędów rozwiązało twój problemЧерный Bymep
Komentarz
-
-
napiszę jak tylko uda mi się gdzieś sprawdzić auto vagiem.
a propos - może ktoś pomoże z vagiem z okolic Malborka, Elbląga?
Jeżeli chodzi o instalację to jest sprawdzona, druga w moich autach i jeszcze w rodzinie dwie zakładane w jedej firmie. gazownicy chyba ok, znają się na robocie.
@ baca10 - jak usunęłaś błąd to już nie wystąpił potem? Jak długo jeździłaś z błędem?
Komentarz
-
Komentarz