[O1] Pali tylko na dwa gary..??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BBB
    Classic
    • 2010
    • 5

nie jestem drugim właścicielem. Ale auto krajowe serwisowane i bezwypadkowe.
    BB
  • MELON
    Classic
    • 2008
    • 27

Witam ...i odrazu zapytanie o pomoc a mianowicie objaw jest taki:
    Skoda stoi w garażu i odpalając rano po nocy nie ma problemu z odpalaniem jestem już na drodze i tak jedynka potem dwójka na zimnym silniku około 2300orotów zaczyna sie szarpanie i efek jest taki zaczyna pali na dwa gary i nie chce jechac jak docisne gazy to słychać turbinke i pomalutku sie zbiera ale szarpie silnikiem(po zatrzymaniu gasze go i zaraz odpalam i silnik pracuje normalnie i znowu jeden i dwa i znowu szrapnie i silnik parcuje na dwa gary) jak juz sie zagrzeje do około 90C to niema juz zadnego problemu kręce go do 3500obrotów i wszystko gra na kaźdym biegu. "SILNIK ATD"

Dziękuej za podpowiedzi ...

ps: (wiem ze musze jechac na kompa i odczytanie błędów ale moze sie obejdzie bez tego po waszych sugestiach..)
    ©koda Octavia Combi Elegance 4x4 1.9 TDI 74kW 2001r

Komentarz

• kmicio
      Ambiente
      • 2008
      • 233

Z tymże nasze sugestie będą skłaniały Cię do pojechania na "kompa". Bo to wróżenie z fusów po którym możesz popaść w niepotrzebne koszta.
      *1B1B*1.8T*4x4
      *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• looker
        RS
        • 2008
        • 1886
        • Octavia II (1Z3)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Miewałem ostatnio podobnie. Po dłuższym postoju na większym mrozie auto po ruszeniu nie ciągnie - jakby notlauf ale bez Check Engine. VCDS niczego nie wywalał.
        Miałem wcześniej problem z zasyfionym zaworem podciśnienia turbiny (tzw. gruszka) i był notlauf typowy. Po czyszczeniu zaworka wszystko było OK przez jakiś czas. Potem 2-3 razy przy dużych mrozach pojawiło się mulenie odczuwalne nawet na 1,2 biegu. Po rozgrzaniu auta objawy mijały.
        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...