samym programem można wyciągnąć max 6-8% na zdrowym silniku. ktoś na forum ma OI 2.0l z mocą 133KM, ale wymieniał wałek rozrządu i jeszcze parę gratów na "ostrzejsze", co jednak dało niewielki efekt. ten silnik to 8V, więc nie spodziewaj się po nim sportowego zacięcia, bo to dobry wół roboczy, ot co. już chyba lepiej by było przeszczepić cały silnik na jakiś 16V, wtedy moc ok. 150KM jest do osiągnięcia.
ABS Problem
Zwiń
X
-
ABS Problem
Witam , otóz czasami podczas ruszania na lodzie gdzies w przednim kole słychac było jak by ABS blokował któres z kół , dzisiaj jak chamowałem to zapaliła mi sie kontrolka ABS i juz tak została , swieci sie cały czas zaraz po odpaleniu silnika a powinna zgasnąc i dodam ze jakby wogóle abs nie działał teraz. Czy moge to sprawdzić jakos sam zeby odrazu na kompa nie jechac i nie płacic nie potrzebie?? Może to poprostu którys bezpiecznik siadł tylko gdzie on sie znajduje??
-
-
Dzieki bardzo za tą rozpiske , później sprawdze. A jaki jest koszt podpięcia do kompa żeby sprawdzic co jest nie tak?? Bo np dzwoniłem do takiego niby serwisu Skoda , Volkswagen , Seat ( przynajmniej sie tak ogłaszaja) to mi powiedzieli ze samo podpiecie pod kompa to juz 60 zł , za ewentualna wymiane jednego czujnika 70 zł + cena czujnika. Chyba troche przesadzone ceny???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luki1304samo podpiecie pod kompa to juz 60 złprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luki1304gdzies w przednim kole słychac było jak by ABS blokował któres z kół
Zamieszczone przez luki1304dzisiaj jak chamowałem
Tak jak już wyżej koledzy Ci pisali, najlepiej podpiąć pod VAG i będziesz miał jasność co i jak.
Osobiście obstawiałbym czujnik przy kole, ale który.. To VAG Ci powie..
Za podpięcie pod kompa zapłacisz, do tego dojdzie koszt wymiany czujnika i koszt samego czujnika, więc wyjdzie Ci ok. 200zł..
Na Twoim miejscu kupiłbym interfejs (na szybko możesz poszukać kogoś z forum, kto za piwo Ci zdiagnozuje usterkę), kupiłbym czujnik ABS-u (na Allegro można dostać Siemensa za 19-30zł/szt. - u mnie Allegrowy Siemens działa bezproblemowo już 3 rok), sam go wymienił (10-20min roboty) i wydasz ok. 50zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamel1980
Za podpięcie pod kompa zapłacisz, do tego dojdzie koszt wymiany czujnika i koszt samego czujnika, więc wyjdzie Ci ok. 200zł..
Na Twoim miejscu kupiłbym interfejs (na szybko możesz poszukać kogoś z forum, kto za piwo Ci zdiagnozuje usterkę), kupiłbym czujnik ABS-u (na Allegro można dostać Siemensa za 19-30zł/szt. - u mnie Allegrowy Siemens działa bezproblemowo już 3 rok), sam go wymienił (10-20min roboty) i wydasz ok. 50zł
Komentarz
-
-
Dzieki za porade , wezme to pod uwage jeżeli bede auto prowadził do mechanika , ale narzie to znikło , znaczy samochód postał około 6 godzin , wsiadłem i przejechałem jakies 300 m i kontrolka zgasła i abs działa normalnie . Możliwe ze jak rano jechałem było pełno wody i wszędzie ta woda chlapała i poprostu czujnik sie zabrudził czy cos i dlatego tak szwankowało??
Komentarz
-
Komentarz