[O1] Palacy sie bezpiecznik od kierunkowskazów.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gorg
    Drive
    • 2010
    • 60

Zamieszczone przez ShiningCar
    [b]
    wojtech, rozważ jeszcze Meguiar's Natural Shine Protectant a jako mocny dressing na zewnątrz 303 Aerospace Protectant.
    Na zewnątrz chce zakupić Meguiars Ultimate Protectant.
    Natomiast mam problem co do środka, chciałem Poorboy's Natural Look ale problem jest z jego dostępnością.
  • GreenArrow
    L&K
    • 2009
    • 1052

Witajcie, problem wysapił wczoraj jak pojechałem pod zalew w Dąbrowie, zgasiłem auto posiedziałem kilka chwil w nim i ruszam, zauwazyłem ze nie działaja kierunkowskazy, swiatła drogowe sa ok !

Zajrzałem do puszki bezpiecznikow i zauwazylem spalony bezpiecznik, mowie mała kawa do wypicia, wymieniłęm spaliło.

Dziś rano zamiast bezpiecznika o wartosci 10 A, włożyłem 35 A , tylko po przekreceniu stacyjki na zapłon zaiskrzyło sie z bezpiecznika i go upaliło. Gdzie szukac zwarcia ? Dodam ze awaryjne działaja normalnie, przy załączeniu prawego czy lewego kierunku nie ma zadnych dzwieków i sygnałów swietlnych, no i przy zamykaniu auta z pilota kierunki działąja jak i przy załaczonym alarmie.

Czy to może być przełącznik od kierunkowskazów ? Skoro światła postojowe kierunkowe prawe i lewe działa prawidłowo ?

Pozdrawiam .

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Obstawiałbym właśnie przełącznik i instalacje prowadzącą od niego, trzeba by to przejrzeć
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• GreenArrow
        L&K
        • 2009
        • 1052

McGan, Odłączyłem przełącznik i to samo.

Komentarz

• olo2411
          Drive
          • 2008
          • 53

miałem taki sam problem i okazało się iż, przetarł się przewód zasilający gniazdo haka.
          Po 8 latach 1.9TDI ASV auto zmieniło właściciela

Komentarz

Pracuję...