[O1] Brak ogrzewania tylnej szyby oraz lusterek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oskar74
    Classic
    • 2011
    • 9

Wydawało mi się że już kiedyś taki temat był, ale może fora pomyliłem :szeroki_usmiech
    Dłuższy postój oprócz efektów, o których wspominał rado77, może doprowadzić na przykład do powstania dziur w głowicy. Przykład to mój teść, który w Formanie, który po 16 latach ma 60 koła nakulane - wyjeżdżał do roboty do Francji, w tym czasie samochód stał w garażu - po którymś z takich postojów okazało się że płyn chłodniczy wyżarł dziurę w głowicy.
    Nie jestem także przekonany, czy aby parkowanie pod gołym niebem nie jest lepsze niż "kiszenie" go pod plandeką.
  • Andzo26
    Drive
    • 2010
    • 48

Witam mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby i lusterek a mianowicie podczas wczorajszego powrotu do domu w pewnym momęcie zgasła mi lampka na przycisku pdgrzewania tylnej szyby i lusterek, ani tylna szyba ani lusterka nie grzeją. Myślałem że to bezpiecznik się spalił ale sprawdzałem go i jest dobry. Jeżeli to nie bezpiecznik to co????? Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemy bo może to jakaś błachostka typu nie działający przekaźnik czy żarówka itp.
    Laurin&Klement

Komentarz

• Adam204
      Rider
      • 2008
      • 454

polecam sprawdzić przekaźnik a jak nie to to jest kilka tematów o tylne szybie

Komentarz

• Andzo26
        Drive
        • 2010
        • 48

Tak tylko który to jest bo z książki "sam naprawiam" znalazłem że to 1U0-........ a na forach czytam że on jest odpowiedzialny za światła. Mógł by ktoś jakiś schemacik lub zdjęcie wrzócić? Lub podać numer tego przekaźnika jak on jest oznaczony na obudowie.
        Laurin&Klement

Komentarz

• Adam204
          Rider
          • 2008
          • 454

przekaźnik to ten R5 to ten w środku a jak coś to tutaj masz schemat :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=402633#402633 a na przyszłość używaj szukajki

Komentarz

• Andzo26
            Drive
            • 2010
            • 48

Używam szukajki tylko znaleźć coś to graniczy z cudem. Ale dzięki za info.
            Laurin&Klement

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

chętnie podepnę się pod temat tyle, że z O2. Nie działa mi podgrzewanie lusterek. Czytałem instrukcję, książkę z serii "Sam naprawiam" i niestety nie doszedłem dlaczego. Jak zrobić żeby działały?
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...