Ja też pozwolę sobie wtrącić do dyskusji kilka słów. Miałem podobna sytuację w marcu też auto 2 miesiące. Szkody takie same jak opisał kolega. Policja była ale dowodu nie zabrali bo nie mieli podstawy wszystko świeciło i grało więc odjechałem samochodem. Naprawiałem we Wrocławiu w Elcar Skoda i jestem zadowolony z naprawy. Sugestie dla ciebie kolego:
1. pilnuj cały czas sprawy nie zostawiaj wszystkiego salonowi
2. miej wgląd na to co robią
3. proś o wycenę/kosztorys dla siebie na e-mail abyś miał podkładkę i pełną wiedzę na temat
4. wymieniaj wszystko na nowe łącznie z klapą to nic że jest tylko porysowana czy zgięta nowa to nowa
5. bierz auto zastępcze ubezpieczyciel ma obowiązek zapłacić tylko wysmaruj jakieś pismo do nich że jest ci niezbędne
6. najważniejsze zgłoś szkodę na osobie w pzu (ubezpieczenie sprawcy) że cie kark boli itp. od razu zapisz się do lekarza najlepiej już dzisiaj aby dał skierowanie na badania fajna kaska ekstra wpadnie.
POWODZENIA
1. pilnuj cały czas sprawy nie zostawiaj wszystkiego salonowi
2. miej wgląd na to co robią
3. proś o wycenę/kosztorys dla siebie na e-mail abyś miał podkładkę i pełną wiedzę na temat
4. wymieniaj wszystko na nowe łącznie z klapą to nic że jest tylko porysowana czy zgięta nowa to nowa
5. bierz auto zastępcze ubezpieczyciel ma obowiązek zapłacić tylko wysmaruj jakieś pismo do nich że jest ci niezbędne
6. najważniejsze zgłoś szkodę na osobie w pzu (ubezpieczenie sprawcy) że cie kark boli itp. od razu zapisz się do lekarza najlepiej już dzisiaj aby dał skierowanie na badania fajna kaska ekstra wpadnie.
POWODZENIA
Komentarz