możesz uderzyć do użytkownika rims.net czy jakoś podobnie - ma niezły wybór, możliwość indywidualnych zamówień i jakościowo/cenowo też są fajne
A może by tak grubiej pójść? Czyli OPC body kit :wink:
Witam. Kupilem skode octavie 1.9 TDI SLX 1999 rok. Wydaje mi sie ze auto glosno pracuje i nie wiem czy to jest norma. Slyszalne jest to szczegolnie na luzie gdy stoimy ( wewnatrz slychac wyraznie ). Czy takie glosne klekotanie dieslowskie jest normalne ? Wczesniej mialem golfa tdi i raczej tak glosno nie pracowal.
Masz osłonę pod silnikiem i na nim? Obie są wyciszające, może jest ich brak.
Na jakim oleju aktualnie jeździ? Czasem zły olej powoduję głośniejszą pracę silnika.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
ogólnie 1.9 tdi jest dość głośnym silnikiem no dobra bardzo głośnym
ale taka praca to norma
ja posiadam OII z 2006 roku z tym silnikiem i o oznaczeni BXE
czyli z pompowtryskiwaczami tzn że silnik będzie jeszcze głośniejszy nie wiem czy ty maż jeszcze pompe rotacyjną ...
ale jest git nic sie nie martw
olej ma być taki jak w niego wlali ja jeżdżę na Mobile 5W(30 lub 40 jutro sprawdzę na pewno jestem po prawie 1000 km drogi ) i muszę powiedzieć że dobrze jeździ ale jak warunek ( był lany sysntetyk to ma być syntetyk ), ( był lany pół syntetyk zalecane jest żeby tył taki ) jak mineral to tylko mieneral.
Najważniejsze to nie zmieszać dwóch różnych olejów. A jeśli masz półsyntetyk, a przy wymianie przejdziesz na syntetyk. To nic ci się nie stanie.
Ja polecam Motula 5W40 X-Cess 8100.
Jak będzie ci brał 5W to przejdziesz na 10W.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz