[O2] Silnik wycieraczek tył

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Borik
    Classic
    • 2009
    • 1

Zamieszczone przez misiul
    ogromna ilość wysuszonych płatków jakiś kwiatków
    dokladnie tak jak u mnie, zmielone liscie i jakies kwiatki drzewne z okresu wiosennego

innova, daj foto relacje tej pończochy
    dla Ciebie mam lepszą wisienkę na torcie: zbieram się do opisania jak zamontowalem ten uklad dopasowania impedancji celem uruchomienia paskow podgrzewania szyby z tylu do roli anteny. Już testuje od kilku dni i działa cełkiem fajnie, teraz dopracowuje szczegóły bo oczywiście nic nie pasowało do siebie tak od razu 8)

a teraz przechodząc do Twojego pytania:
    foto zrobił jeden z kolegów powyżej i to jest dość dobry materiał wyjściowy. Ja swojego zdjęcia pończoch w kolorze cielistym zamieszczać lepiej nie będę - chyba że skodzie obciach chcemy zrobić (zasłużony za całość rozwiązania i projektu) to wtedy od razu wklejam

co i jak zrobić:
    podnosisz klapę, patrzysz powyżej silnika i widzisz uszczelkę taką solidną gumową jak wąż ogrodowy. Demontujesz (po prostu ściągasz) tę uszczelkę po lewej stronie (Twojej stojąc naprzeciw wozu).

dalej uchylasz to przykrycie plastikowe rynny czarne po lewej stronie. Robisz to delikatnie, ono ma jeszcze taką prowadnicę przy szybie przedniej, to tylko prowadnica - po prosty z niej wyciągasz ten plastik po lewej stronie. Robisz wszystko w miarę delikatnie, chyba że odkręcisz wycieraczki to całe to przykrycie będziesz mógł zdemontować (ja byłem leniwy i nie odkręcałem wycieraczek). Jak uchylisz ten plastik (po lewej Twojej stronie) przykrywajacy rynnę w któej wszystko się zbiera i pewnie spływa też z karoserii to dostrzeżesz obraz zaprezentowany na foto powyżej, czyli tą maskownicę która staje się ostatnią przeszkodą wraz z dwiema swoimi blachowkrętami, ktoe dość trudno odkręcić i przykręcić ze względu na dostęp. Za tą maskownicą jest grzybek wlotu powietrza i tam zakładasz nasze rozwiązania filtra wstępnego do filtra powietrza kabinowego czyli naciągasz pończochę i składasz wszystko celem zamknięcia projektu

Jak doszedłem że wlot jest właśnie tam (bez czytania instrukcji): oprócz poszukiwania miejsca, gdzie zalega najwięcej liści w samochodzie i innego bałaganu to włączyłem dmuchawę na postoju i szum powietrza zdradza jej położenie.

[ Dodano: Pią 01 Lip, 11 13:02 ]
    Mi też dziś przyszły 2 sztuki.
    no to na bank zaraz cenę podniosą przy takim popycie, w końcu jak przyjdzie nam na jesieni lub wiosną robić wymiany to się okaże, że Vika/AutoQuality przebija ceną Mann'a :idea:
  • picia9
    Classic
    • 2008
    • 8

Witajcie
    moja skódka z rocznika 2007 i problem już po raz drugi siadł silnik wycieraczki tylnej. Czy mieliście też takie problemy bo mnie to trche zeźliłon że musze mysłeć nad trzecim silnikiem w ciągu dwóch lat.

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

picia9, a ten drugi to nówka czy jakieś używane gówno z alledrogo?

pozdr
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• picia9
        Classic
        • 2008
        • 8

Przepraszam ze dopiero odpowoiadam ale nie mogłem wcześnie. Drugi też był nowy tyle że kupiony bez kwitów z pod tak zwanej lady i nie mogę sie udać z naprawą garancyjną.

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

picia9, co to znaczy siadł???
          spalony?zatarty?

może cos w instalacji powoduje, że się palą?
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• picia9
            Classic
            • 2008
            • 8

no nie wiem padł znaczy wogóle sie ramie nie rusza, w obydwu przypadkach tak samo, być może to instalacja dlatego pytam czy ktoś może tak miał i jak ewentualnie sprawdzić czy to instalacja bo błedów na kompie nie ma

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

picia9, trzeba go podłączyć bezpośrednio do 12 V i zobaczyć czy działa. W OII problem z "niedziałającą" wycieraczką wiąże się często z uszkodzonym stykiem w klapie informującym o jej otwarciu ( wtedy wycieraczka automatycznie jest wyłączana ), bądź z zalaną instalacją, najczęściej w okolicach tylnego lewego nadkola, gdzie poza złączkami elektrycznymi klapy jest też złączka od przewodu doprowadzającego płyn do spryskiwacza, która lubi się poluzować i przecieka.

Nie świeci ci się przypadkiem na szafie info o otwartej klapie wtedy, gdy wycieraczka przestaje pracować?
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• picia9
                Classic
                • 2008
                • 8

nic sie nie świeci ze kalpa jest otwarta ale spróbuje się dostac do tych złoczy i je przeczyścić zobacze takze tą złączka od przewodu doprowadzającego płyn do spryskiwacza moze coś tam
                Wielkie dzieki

Komentarz

Pracuję...