Zamieszczone przez misiul
a teraz przechodząc do Twojego pytania:
foto zrobił jeden z kolegów powyżej i to jest dość dobry materiał wyjściowy. Ja swojego zdjęcia pończoch w kolorze cielistym zamieszczać lepiej nie będę - chyba że skodzie obciach chcemy zrobić (zasłużony za całość rozwiązania i projektu) to wtedy od razu wklejam

co i jak zrobić:
podnosisz klapę, patrzysz powyżej silnika i widzisz uszczelkę taką solidną gumową jak wąż ogrodowy. Demontujesz (po prostu ściągasz) tę uszczelkę po lewej stronie (Twojej stojąc naprzeciw wozu).
dalej uchylasz to przykrycie plastikowe rynny czarne po lewej stronie. Robisz to delikatnie, ono ma jeszcze taką prowadnicę przy szybie przedniej, to tylko prowadnica - po prosty z niej wyciągasz ten plastik po lewej stronie. Robisz wszystko w miarę delikatnie, chyba że odkręcisz wycieraczki to całe to przykrycie będziesz mógł zdemontować (ja byłem leniwy i nie odkręcałem wycieraczek). Jak uchylisz ten plastik (po lewej Twojej stronie) przykrywajacy rynnę w któej wszystko się zbiera i pewnie spływa też z karoserii to dostrzeżesz obraz zaprezentowany na foto powyżej, czyli tą maskownicę która staje się ostatnią przeszkodą wraz z dwiema swoimi blachowkrętami, ktoe dość trudno odkręcić i przykręcić ze względu na dostęp. Za tą maskownicą jest grzybek wlotu powietrza i tam zakładasz nasze rozwiązania filtra wstępnego do filtra powietrza kabinowego

Jak doszedłem że wlot jest właśnie tam (bez czytania instrukcji): oprócz poszukiwania miejsca, gdzie zalega najwięcej liści w samochodzie i innego bałaganu to włączyłem dmuchawę na postoju i szum powietrza zdradza jej położenie.
[ Dodano: Pią 01 Lip, 11 13:02 ]
Komentarz