smer, febi chyba tylko pakuje, a nie produkuje...
Wymiana oleju w DSG
Zwiń
X
-
Wystarczy 6. A najlepiej poszukać ASO z najniższą ceną. 100zł to żadna różnica raz na 100tys. Można zaoszczędzić na czymś innym.
Ogólnie trzeba w trakcie wymiany rozgrzać olej do odpowiedniego przedziału temperatur.
Później sprawdzić ciśnienie w każdej komorze.
To naprawdę nie jest zadanie dla pierwszego lepszego zakładu...O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlenasmer, nie będę jednak eksperymentować (jak to napisałeś) i wezmę Pentosin'a :wink:
Zamieszczone przez HivA najlepiej poszukać ASO z najniższą ceną. (...) To naprawdę nie jest zadanie dla pierwszego lepszego zakładu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokadab, w 2005 jeszcze nie było DSG7, masz taką samą jak ja, mokrą DSG6.
[ Dodano: Czw 19 Maj, 11 15:11 ]
Zamieszczone przez MaicroftA na lewarku, to co masz napisane ??
[ Dodano: Czw 19 Maj, 11 15:12 ]
Zamieszczone przez dwaokaze zdjęcia widać, że gała jest DSG
No i co z olejem? wymieniales?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Witajcie!!!
Zacząłem ten temat więc jeszcze raz się odezwę!!!
Olej w skrzyni DSG wymieniłem w ASO w Łodzi!!!
Olej, filtr, oring, podkładka pod korek spustowy, przegląd klimatyzacji (sugerowana wymiany kompresora) i przegląd zawieszenia to koszt 730zł
Nie jest źle a skrzynia w moim miemaniu lepiej chodzi!!!
Mam jeszcze pytanie!!!
Czy skrzynie DSG występują w odmianie jedno i dwu sprzęgłowej???
Kolega mechanik tak twierdzi że były dwa wydania tych skrzyń!!!!
Pozdrawiam!!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
dwaoka klima słabo chłodzi i podobno to wina kompresora. W serwisie posprawdzali wszystkie sterowniki i wszystko jest OK. Znajomy powiedział mi że często winę za to ponoszą jakieś zaworki ale serwis jako część zamienną ma cały kompresor. W zakładzie od klimy powiedzieli mi że najlepiej założyć używkę i cieszyć się chłodem.Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokadab, z książki serwisowej
bo u mnie nic o wymianie nie pisza..qrde....drukuja jakies standardowe serwisowki i potem problem,
jest tam ustep o skrzyni DSG 7 biegowej i info o wymianie jest co 60kkm ale o mojej ani slowa..chyba ze przyjmuja, ze czy to 6 czy 7 biegowa to "wsiorawno" :-) i wymienia sie i koniec :-?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
Komentarz