kontrolka ładowania akumulatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anitech
    Classic
    • 2008
    • 5

witam
    prosze o sprawdzenie w ETCE czy w fabii 2 combi 1.6 tdi 105 hp jest sprzeglo jedno czy dwu masowe

rok produkcji 2010
    rok modelowy 2011

[ Dodano: Wto 05 Lip, 11 10:57 ]
    panowie pobijam i przepraszam .
    ale w aso chyba wciskaja mi ze mam jednomase. i chce wiedziec czy mnie oszukuja czy rzeczywiscie tam jest kolo jednomasowe
  • bartoszkowalski
    Drive
    • 2007
    • 71

Witam, spotkało mnie dzisiaj przykre doświadczenie, mianowicie rano idę do auta jak codzień normalnie odpaliłem auto i zaczęłem skrobać szyby. Po ok. 30 sekundach auto samo zgasło. do tej chwili niechcę odpalić. jedynie co zauważyłem to że całyczas jak przekręce stacyjkę świeci siękontrolka łaowania akumulatora, i nie chcę zgasnąć. zawsze u mnie było tak, że wszystkie kontroliki pojawiały się na chwilę a później gasły, na końcu zawszę gazła kontrolka od świec żarowych. co się mogło stać?? auto normalnie kręci, aku naładowany, paliwow wężyku jest, tylkoniechcę zaskoczyć. jedynie co jeszcze zobaczłem to to że kontrolki od świec, coś za szybko gaśnie i nie ma tego charakterystycznego pstryknięcia.

auto: OI 1.9 TDI AGR

pomocy bo jestem w kropce.

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

kontrolka od ladowania gasnie dopiero gdy silnik pracuje - alternator laduje - wiec nigdy nie mogla ci gasnac predzej niz kontrolka swiec

co do uruchominia silnika - ktos ostatnio mial tu taki sam problem - sprawdz przepustnice przy egr - klapa gaszaca - byc moze jest w pozycji zamknietej

Komentarz

Pracuję...