[Inne] Problem z passatem B4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xaoo
    Classic
    • 2012
    • 8

Zamieszczone przez bradley
    A co kogo obchodzi gdzie jest plyn taki czy owaki. Od tego sa kontrolki na desce rozdzielczej (w nowych autach to jeszcze pojawi sie komunikat slowny czego brakuje, co jest nie tak).
    tylko tego co zrobić jak się kontrolka zaświeci już nie uczą, a przecież żaden "szanujący" się "kierowca" nie zniży się do poziomu przeczytania instrukcji obsługi auta :diabelski_usmiech
    Poza tym często jak się już kontrolka zapali to już jest trochę późno (kontrolka ciśnienia oleju itp.).
    Akurat do tego elementu kursu bym się nie przywalał bo moim zdaniem przydatny jest.

Zamieszczone przez 4x4BKF
    ale uważam że godzinne szkolenie nic nie da,
    a kto mówił, że to miałaby być godzina? W dodatku jeżeli taki element poślizgowo/hamulcowy itp. miałby być na egzaminie to kursanci sami wymuszą na instruktorach jego ćwiczenie.

Zamieszczone przez 4x4BKF
    Kilka lat temu (2004) mieliśmy sytuację że na dużym parkingu sobie jeździliśmy po śniegu i lodzie, cieć chciał przegonić, dostał ignora. Zawołał policję - przyjechali, wylegitymowali i zaproponowali po 100pln za "wykorzystywanie miejsc postojowych niezgodnie z przeznaczeniem". Zostali także wybrechtani. Spotkaliśmy się w sądzie grodzkim.
    no właśnie to jest porażka totalna, miejsc do poćwiczenia brak, a przez "normalnych kierowców"osoby ćwiczące traktowane są jako "wariaci" i "niebezpieczni", nikt z tych "normalnych" nie bierze pod uwagę że w ten sposób ludzie podwyższają umiejętności i w sytuacji awaryjnej mogą być bezpieczniejsi na drodze bo wiedza jak się zachować w poślizgu.

Zamieszczone przez piernik
    4x4BKF napisał/a:
    P.S. To u Was w Lublinie nie można sobie za opłatą z toru korzystać???
    Jeszcze można, ale niebawem tor zostanie zlikwidowany i na jego miejscu ma powstać blokowisko
    :zastrzelic :hacker no tak bo przecież za dużo torów w Polsce jest, jeszcze tylko zamknąć tor poznań bo za głośno jest tym co się dookoła niego pobudowali :rant
    M.
  • Robson2011
    Classic
    • 2011
    • 38

Witam mam problem z passatem b4 mojego szwagra. Samochód nierówno pracuje na gazie
    i szarpie i gaśnie.Dodatkowo na benzynie obroty podskakują 220 obr/min i nie spadają Aparat i cewka zostały wymienione. na vagu wyszły nstepujące błędy 00515- czujnik wału
    i błąd 00561-nie wiem Silnik to benzyna 90km

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

z a4-club.pl :
      błąd mieszanki 00561: Kaziu na 99% musisz ponownie skalibrować mapę LPG. Miałem to samo!! Silnik przeszedł w tryb awaryjny i więcej palił!!! Możliwe też, że zapchał Ci się po prostu filtr od gazu i ma niskie ciśnienie. Odwiedź gazownika!

00515- czujnik wału, jeżeli po skasowaniu wciąż się pojawia, sprawa jest raczej jasna gdzie szukać przyczyny
      Octavia

Komentarz

Pracuję...