misiek^wro, jakie masz ramki do climatika i navi przed fl i w jakiej cenie?
zacisk hamulca w tylnim kole
Zwiń
X
-
zacisk hamulca w tylnim kole
Witam serdecznie szanownych forumowiczów , i zarazem prosze o pomoc. Dziś zauważyłem że dosyć mocno grzeje sią tylne prawe koło (octavia 2, 2005r) myślałem na początku że to łożysko ,ale jak je odkręciłem to sprawa wyglądała mianowicie tak , zacisk hamulcowy nie odbija całkowicie i klocki cały czas ocierają tarcze . Odkreciłem zacisk i kilkakrotnie wyciskałem i wkrecałem tłoczek , myślałem że jest zapieczony ,faktycznie teraz chodzi lżej niż przedtem ale po poskładaniu wszystkiego dalej to samo , po naciśnięciu hamulca nie odbija całkowicie i żeby pokręcić kołem to trzeba się solidnie dołożyć .Jestem bezradny pozdrawiam BogdanOctavia 2 FL 2.0BKD DSG L&K
-
-
witam ponownie , więc tak ! nie pomogło czyszczenie i smarowanie prowadnic , po zdjęciu linki też nic, dalej to samo zacisk się blokował . Pomogło zakupienie zestawu naprawczego do zacisku , czyli wszystkie uszczelnienia ,nasmarowanie tłoczka wazeliną . Dodatkowo wymieniłem klocki hamulcowe i narazie wszystko działa ale będe to obserwować , jeszcze raz wszystkim dziekuje za posty .Octavia 2 FL 2.0BKD DSG L&K
Komentarz
-
-
Witam
kiedys mialem w mojej O1 efekt, ze zajezdzam do domu i czuje niepokojacy zapach; sprawdzilem przod bylo ok, wyszlo ze tyl mi nie odbijal - dokladnie reczny.
pomoglo rozruszanie elementu odpowiedzialnego za odbicie linki od recznego (wd40 + klucz 15 jak dobrze pamitam)
oczywiscie spr. wczesniej tlok - pracowal ok.
pozdr.
JKSkoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie
Komentarz
-
Komentarz