elektryka drzwi prawych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bravais
    Ambiente
    • 2011
    • 164

elektryka drzwi prawych

Zamieszczone przez ciuk15
    już były takie sytuacje, ze pojawiała się jedna osoba, ale z tego co pamiętam to wakacje są takim trochę martwym okresem. Myślę ,ze poprawi się to od września
    bez obrazy panowie ale jeśli w kwietniu,maju i czerwcu jest taka niska frekwencja to co będzie jak przyjdzie jesień a z nią deszcz i załamanie pogody :evil:
    -jeździ ze mną od 05.2011
    - jeździ ze mną od 04.2015
  • lukanio_n
    Classic
    • 2010
    • 2

elektryka drzwi prawych

witam
    szukałem na forum ale nie znalazłem takich objawów

wiec:
    mam problem z elektryką drzwi prawych
    1. Centralny (tylko z kluczyka) nie zawsze zamyka cały samochód po przekręceniu kluczyka, zamyka tylko drzwi kierowcy, zdarza się to raz na 5 razy
    2 nie działa podgrzewanie prawego lusterka
    3. elektryczna szyba potrafi podczas podnoszenia cofnąć się na dół
    4. czasami po otwarciu drzwi nie zapala się światło w samochodzie
    5. Największy problem jest jednak z oświetlaniem zegarów, mianowicie potrafią zgasnąć sobie, zapalenie następuje np. po opuszczeniu szyby lub jej uniesieniu, trzaśnięciu drzwiami, nawet lekkim puknięciu w odpowiednie miejsce pod uchwytem drzwi, a czasami wystarczy mocniejszy bas z radia.

bylem u elektryka który poczyścił jakieś przekaźniki i pomogło na 4 dni. (mowie o oświetleniu zegarów)
    Czytałem na forum o dziwnych wariacjach z elektryką związanych z modułem komfortu, ale moje objawy są trochę inne, a ten moduł podobno znajduje sie pod kierownicą wiec pukanie w drzwi racze by mu nie pomogło.

Komentarz

• dontak
      Rider
      • 2008
      • 586
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja zacząłbym od sprawdzenia wiązki między drzwiami a budą. Może kabelki się przetarły i dają jakieś zwarcia.
      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

sprawdzic musisz czy gdzies cos niepowoduje jakiegos zwarcia, umnie naprzyklad mala sprezynka zeskoczyla w z przelocznika swiatla wewnatrz auta i powodowala spiecia,to mialem tez wariacje z samogasnocymi swiatlami oraz szybami :P
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• czesiu1929
          Ambiente
          • 2009
          • 142

kolego z centralem w skodzie jest tak że podnośnik szyby jeżeli się zepsuje np. w prawych drzwiach to central w tych drzwiach przestaje działać, jakoś tak głupio jest to rozwiązane. W moim przypadku miałem drzwi zablokowane przez zepsuty zamek i także zepsuty podnośnik szyby. Po rozebraniu podnośnika tzn. wyjęciu sterownika szyby w tych drzwiach okazało się że na skutek wilgoci pośniedziały piny i jeden zupełnie odpadł z płytki drukowanej. Mam wymieniony zamek i central nie działa na te drzwi dopóki nie wymienię sterownika podnośnika szyby, na który czekam bo zakupiłem na allegro używany. Następna rzecz brak oświetlenia wewnętrznego po otwarciu drzwi to w 99% zepsuty mikro-wyłącznik/mikro-styk w zamku. Naprawa zamka to trochę zabawy + koszt mikro-styku ok 5 zł+koszt przesyłki lub wymiana całego zamka to koszt z przesyłką ok 90 zł, ja osobiście będę u siebie wymieniał całe zamki bo moje auto ma już 10 lat więc zamki swoje już wysłużyły i nie chce mieć znów zablokowanych drzwi.
          L&K

Komentarz

• smarcz
            Classic
            • 2008
            • 14

Dołączam się do tematu. Mam bardzo podobny problem z zamkiem centralnym. Czasami zdarza się, że zamykają mi się tylko drzwi kierowcy i bagażnik. Dodatkowo wywala mi bezpiecznik 15A - obecnie mam go zwatowanego - bo muszę go na chwilę wyjąć aby unieszkodliwić usterkę. Po takim zabiegu zamki wracają do normy na nieokreślony czas.

Co robić? Według Vaga = wina oświetlenia wewnętrznego?

Komentarz

Pracuję...