Zamieszczone przez ciuk15
elektryka drzwi prawych
Zwiń
X
-
elektryka drzwi prawych
witam
szukałem na forum ale nie znalazłem takich objawów
wiec:
mam problem z elektryką drzwi prawych
1. Centralny (tylko z kluczyka) nie zawsze zamyka cały samochód po przekręceniu kluczyka, zamyka tylko drzwi kierowcy, zdarza się to raz na 5 razy
2 nie działa podgrzewanie prawego lusterka
3. elektryczna szyba potrafi podczas podnoszenia cofnąć się na dół
4. czasami po otwarciu drzwi nie zapala się światło w samochodzie
5. Największy problem jest jednak z oświetlaniem zegarów, mianowicie potrafią zgasnąć sobie, zapalenie następuje np. po opuszczeniu szyby lub jej uniesieniu, trzaśnięciu drzwiami, nawet lekkim puknięciu w odpowiednie miejsce pod uchwytem drzwi, a czasami wystarczy mocniejszy bas z radia.
bylem u elektryka który poczyścił jakieś przekaźniki i pomogło na 4 dni. (mowie o oświetleniu zegarów)
Czytałem na forum o dziwnych wariacjach z elektryką związanych z modułem komfortu, ale moje objawy są trochę inne, a ten moduł podobno znajduje sie pod kierownicą wiec pukanie w drzwi racze by mu nie pomogło.
-
-
kolego z centralem w skodzie jest tak że podnośnik szyby jeżeli się zepsuje np. w prawych drzwiach to central w tych drzwiach przestaje działać, jakoś tak głupio jest to rozwiązane. W moim przypadku miałem drzwi zablokowane przez zepsuty zamek i także zepsuty podnośnik szyby. Po rozebraniu podnośnika tzn. wyjęciu sterownika szyby w tych drzwiach okazało się że na skutek wilgoci pośniedziały piny i jeden zupełnie odpadł z płytki drukowanej. Mam wymieniony zamek i central nie działa na te drzwi dopóki nie wymienię sterownika podnośnika szyby, na który czekam bo zakupiłem na allegro używany. Następna rzecz brak oświetlenia wewnętrznego po otwarciu drzwi to w 99% zepsuty mikro-wyłącznik/mikro-styk w zamku. Naprawa zamka to trochę zabawy + koszt mikro-styku ok 5 zł+koszt przesyłki lub wymiana całego zamka to koszt z przesyłką ok 90 zł, ja osobiście będę u siebie wymieniał całe zamki bo moje auto ma już 10 lat więc zamki swoje już wysłużyły i nie chce mieć znów zablokowanych drzwi.L&K
Komentarz
-
-
Dołączam się do tematu. Mam bardzo podobny problem z zamkiem centralnym. Czasami zdarza się, że zamykają mi się tylko drzwi kierowcy i bagażnik. Dodatkowo wywala mi bezpiecznik 15A - obecnie mam go zwatowanego - bo muszę go na chwilę wyjąć aby unieszkodliwić usterkę. Po takim zabiegu zamki wracają do normy na nieokreślony czas.
Co robić? Według Vaga = wina oświetlenia wewnętrznego?
Komentarz
-
Komentarz