hotrain, mam fajniejszą do sprzedania jakby Cie interesowalo :P
[O1] zamek tylnej klapy liftback
Zwiń
X
-
[O1] zamek tylnej klapy liftback
od kilku dni mam problem z zamkiem w klapie
nie mogę zamknąć bagażnika ani kluczykiem ani z pilota
po włożeniu kluczyka do zamka w klapie i po przekręceniu drzwi ryglują się, natomiast ten w klapie nie reaguje :roll:
czy coś mogło się zepsuć czy mógł przymarznąć (tydzień temu myłem samochód) :?:
-
-
Za podobne usterki odpowiada mikrostyk w zamku chyba że padł silownikILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
posłuchaj czy coś słychać w klapie przy zamykaniujak mikrostyki żyją to siłownik umarł, ewentualnie kabelek doń idący
PS u mnie na przykład mikrostyk bądź też coś innego nie podaje sygnału otwarcia klapy, a zamki działają wszystkie, ale u mnie jak coś pada to zazwyczaj mocno nietypowo :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekpojedyncze pyknięcie). Koniecznie sprawdź go czy się rusza. Jak stoi to może coś innego w mechanizmie go blokuje i trzeba przesmarować/zamarzło? Sprawdź go także po odłączeniu od niego cięgna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez k085Jak siłownik zamyka zamek w O1 to jest dość głośno w klapie
Zamieszczone przez k085Koniecznie sprawdź go czy się rusza.
[ Dodano: Wto 01 Lut, 11 16:19 ]
zdemontowałem siłownik z klapy i przyniosłem do domu
zanim wziąłem się za rozbieranie poleżał sobie w temp. pokojowej ok.30min.
na sworzniu który rygluje był czarny osad, pomyślałem więc, że pewnie silniczek wyzionął ducha
dla upewnienia się podłączyłem na krótko zasilanie i wszystko działa, więc złożyłem wszystko do kupy i zamontowałem w szkodniku i wszystko działa :szeroki_usmiech
temat można zamknąć
Komentarz
-
-
Problem zamka bagażnika dopadł i mnie :evil: (to już kolejny zamek w moim szkodniku)
U mnie wygląda to tak:
Jak zamykam auto z kluczyka lub pilota to drzwi się zamykają, ale bagażnik nie.
Jak zamykam kluczykiem z bagażnika to jak przekręcę raz to bagażnik się zamyka, dopiero jak przekręcę drugi raz to zamykają się drzw, ale tylko na raz (bez safe lock)
Sprawdzałem też czy zapala się kontrolka otwartych drzwi przy otwartym bagażniku, i wszystko OK, działa.
Mam wrażenie że zamek w klapie działa ciężej niż było to wcześniej.
Spotkał się ktoś z czymś takim, fajnie by było wiedzieć czego szukać zanim rozbebeszę zamek :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz