Dlawienie TDI na wolnych obrotach, krótkotrwały brak mocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artirus
    Classic
    • 2012
    • 2

kabanos, dzięki

a powiecie mi lepsze będą Kayab excel G czy B4 do sprężyn seryjnych
  • barth_bh
    Classic
    • 2010
    • 6

Panowie, po wymienie serwa zaobserwowałem dziwny problem mianowicie w 1.9 TDI bez względu czy silnik ciepły czy zimny - na niskich obrotach tak do 1000 przy dodawaniu gazu silnik pada - totalny brak mocy - wyjsciem z takiej sytuacji jest puszczenie pedału gazu i dogazowanie jeszcze raz. Zaznaczam ze wymieniłem 2 serwa bo byśłałem ze to wina serwa ale na drugim jest tak samo. Od 2 miesiecy sporadycznie sie zaswiecał żarniki swiec ale ostatnio przstał swiecić wiec pewnie swiece sparwne (zresztą ma to znaczenie w zasadzie przy odpalaniu motora). Skoro hamulec działa rewelacyjnie pompa wacum jest ok - co prawda grzebałem w niej ( z dwóch zrobiłem jedną) ale myśle ze nie jest to problem. Węże podlączone prawidłowo niektóre nawet powymieniane. Wskazywało by ze na wolnych obrotach nie ma na tyle podcisnienia żeby ruszyć gruszką przy turbinie ale wolę zapytać nim zainwestuje w nową pompę wakum. Silnik uruchamia sie rewelacyjnie na mrozie równiez i pracuje bez zarzutu poza opisanym mankamantem. Zakładam nowy temat poniewaz nie znalazłem nic podobnego przy opisanych usterkach dotychczas na forum

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Węże podciśnienia wszystkie dokładnie połączone, nie pozaginane?
      Octavia

Komentarz

• barth_bh
        Classic
        • 2010
        • 6

Przepraszam, odpowiedz późno ale moze sie przyda - serawa były made in china -zamienniki . Kupilem używane serwo hamulca oryginalne i wszytko jest ok

Komentarz

Pracuję...