Problem z zaworem n75

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pabllo32
    Classic
    • 2012
    • 1

Problem z zaworem n75

Nie mam doświadczenia z dieslami ale nie dało sie nie zauważyć ze koleś musiał zmienic 1 bieg wiecej, myslalem ze w 1.6 jest krótka skrzynia - choć z drugiej strony diesla kreci sie niżej...
    Pabllo32
  • Andacht
    Classic
    • 2011
    • 5

Problem z zaworem n75

Witam,
    Mam słynny problem z zaworem n75, ale jest on troszeczke nietypowy. Jestem właścicielem skody octavi z 2002 roku, silnik 1.9 TDI AGR, jednakże pewnego dnie została zmieniona w nim mapa wtrysku, tak więc z 90 KM podskoczyła skodzianka na 115. Wtedy właśnie zaczęły się problemy z wyżej wspomnianym zaworkiem (numer oryginalny 028 906 283 N), po prostu się zużył, i tak zamiast 1900 mb, dawał 2500 mb co powodowało przeładowanie i auto nie ciągnęło więcej jak 130 km/h przy 3000 obrotów. Wymieniłem zaworek (numer 7.01037.02.0), ale okazuje sie że ten z kolei daje za słabe ciśnienie, mianowicie 1600 mb, przez co auto jest odczuwalnie słabsze. I tu pytanie do was drodzy forumowicze: czy wsadziłem dobry zaworek, czy też od innego typu silnika. Sprzedawca zapewniał że będzie pasować.
    Prosze o pomoc.

Komentarz

• karolw2
      Drive
      • 2010
      • 49

Numery się zgadzają i wszystko powinno pasować. Moim zdaniem nie jest to problem z zaworkiem N75 ale z typ programem. Czy on był napisany pod twój samochód, czy tak po prostu wgrany do twojego autka. ????
      Jak masz możliwość wgrania seryjnego programu to zrób to i wtedy sprawdź jakie daje wartości. Sprawdź albo wymień wszystkie wężyki idące do zaworków i do turbiny.
      Ale wydaje mi się że to ten program jest do bani. :!:

Komentarz

• Andacht
        Classic
        • 2011
        • 5

Nie, prorgam (mapa wtrysku) jest okej, Ci ludzie sie tym od dawna zajmuja, poza tym, mapa byla sprawdzana, są one pisane odpowiednio pod każdy typ silnika, dla każdego samochodu osobno. Sprawdze te wężyki ewentualnie, to wydaje sie dość prawdopodobne że moga byc nieszczelne czy coś.

Komentarz

Pracuję...