PAOLO ESCO, praca nie zając a i tak jej nie przerobisz :haha: a wdzięczność kolegów bezcenna . Jak będzie lista to uderzymy do naszej władzy o podwieszenie
Skoda Octavia II 2 2007r.
Zwiń
X
-
Skoda Octavia II 2 2007r.
Witam!
Od pewnego czasu mam problem z alarmem. Bez powodu się włącza. Alarm mam fabryczny, nie znam modelu. Komputer wykrywa błędy czujnika położenia samochodu i czujnika tylnych lewych drzwi. Macie może jakieś pomysły żeby "na szybko" sobie jakoś z tym poradzić. Póki co czekam na ściągnięcie tych części. Dziwi mnie to trochę że przy 3 letnim można powiedzieć aucie występują takie problemy a tym bardziej człowiek jest bezradny żeby to wyłączyć. Jedyna diagnostyka "ponoć" tylko z komputerem :] .
Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
Przerobiłem już chyba wszystkie możliwe sugestie przeczytane na forum,
- wyłączałem czujki wewnętrze,
- zamykałem wloty powietrza,
- domykałem schowek, bo mi się otwierał i się paliła lampka.
Czy można np. rozłączyć akumulator, żeby ten alarm mi nie wył ? Obawiam się że w końcu trafię na dokuczliwego sąsiada, któremu wycie mojego auta się nie spodoba i np. złośliwie wybije mi szyby w samochodzie
-
-
rafgal, możesz spróbować wyjąć bezpiecznik zasilający syrenkę i czujnik pochylenia ( nr 35 5A ) w skrzynce bezpieczników w desce rozdzielczej po lewej stronie ( pod przykrywką ). Nie wiem czy ori syrenka ma własne zasilanie, ale jak tak to najwyżej trochę powyje a potem będziesz miał spokój .
Co do tylnych lewych drzwi, to sprawdź czy nie masz wilgoci pod tym gumowym przelotem między drzwiami a słupkiem.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Czesc,
Powodem jest czujnik przechylu alarmu, miesci sie w obudowie lampek pod sufitem.
Standardowa usterka, u mnie an gwarancji padal co prawie 7k km ( za trzecim razem egzemplarz bez wad) , na niemeickich forach znalazlem info ze to dosc czesta przypadlosc.
Mozna sprubowac to wylaczyc w kodowaniu i wtedy zobaczysz czy dalej bedzie wylo, a jak nie to wymiana w aso. niestety nie znam kosztu.
Pzdr
Komentarz
-
Komentarz