Dobre / Niedobre swiece zaplonowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek MMM
    Classic
    • 2011
    • 11

Mihau, Być może ale to jeszcze odległe plany bo i skomplikowane, zobaczymy jak będzie z $ i czy uda mi się zrobić do tego czasu wszystko co chcę :twisted:
  • delfin2525
    Drive
    • 2010
    • 51

1. Czy jest to mozliwe ze świece zaplonowe ktore wygladaly na normalne (dobre ) okazaly sie uszkodzone?

Pytam dlatego bo na lpg strasznie mi falowalo i gaslo, w radiu pierdzialo jak gralo , jak by jakies zaklocenia,

Najpierw sprawdzilem swiece wygladaly na dobre wiec nie wymianialem, wymienilem kable NW, palec, cewke zaplonowa, pierdzenie i falowanie oraz gasniecie silnika nie ustalo

Cos mnie jednak podkusilo i wymienilem swiece i jak reka odjelo, wszystkie objawy ustapily, przynajmniej narazie 2 dni tak jezdze

2. Mam jeszcze inny problem gdy przelaczam z 4 biegu na 5 to przy dynamicznym nacisnieciu pedalu gazu potrafi czasami szarpnac samochodem, wie ktos moze co jest przyczyna ?

Komentarz

• Piciu79
      Classic
      • 2010
      • 35

1. mogły byc uszkodzone mimo tego, ze wygladaja na normalne, mogły miec przebicie na izolatorze, to moze powodowac, ze silnik nierowno pracuje i wypada zapłon

2.nie wiem

Komentarz

• delfin2525
        Drive
        • 2010
        • 51

dzieki za odpowiedz
        a wiesz moze czy np przegrzanie silnika moze wplynac na izolator, bo raz jechalem i mi sie mocno zagrzal

Komentarz

Pracuję...