[O1] problem z odpaleniem 1.8 20v

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdzi2
    Classic
    • 2012
    • 19

Co do viatoli to zgadzam się państwo dało d...py. Wprowadzili na autostradach, ale na tych co maja koncesjonariusze - jeszcze nie doszli do porozumienia - i przez to zamieszanie. Jak już będą obowiązywały trole na koncesjonowanych odcinkach - TIR-y powrócą tam.
    A co do łupania naz przez Państwo - mówicie mandaty że was łupią - ale o tym że więcej wydajecie na paliwo bo szybciej jeździcie - to już nie wspominacie.
    A co do systemu skandynawskiego i płatności w zależności od zarobków - ilu jest u nas bezrobotnych którzy nie mają dochodu a jeźdżą wypasionymi furami? Niestety daleko nam jeszcze do zachodu pod pewnymi względami. Ale póki na górze będą co chwile afery, do póki społeczeństwo będzie miało w poważaniu Państwo
  • irecki 30
    Classic
    • 2011
    • 5

jak jest zimny to zapala super ale jak przejadę z 10 km zgaszę i próbuję ponownie odpalić to po przekreceniu kluczyka wskazówka obrotomierza skoczy do 300 obr/min i gasnie samochód ponownie kręce go ale juz bardzo długo az zapali jakby go zalało co o tym sądzicie czytałem już dużo postów o brudnej przepustnicy ale nie ma falowania obrotów

Komentarz

• Ths
      Rider
      • 2007
      • 317

obstawiam czujnik temperatury silnika. Najlepiej sprawdzic na vag'u.

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1424
      http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1423

Komentarz

• irecki 30
        Classic
        • 2011
        • 5

wymieniłem ale na zamiennik czy musze kupić orginał bo ten moze jest trefny :? dzieki

Komentarz

• Ths
          Rider
          • 2007
          • 317

ja u siebie wymieniłem na zamiennik - nic się nie zmieniło
          Zainwestowałem w org za ok 80 pln i wtedy skończyły się problemy z rozruchem na ciepłym silniku

Pamiętaj jak będziesz wymieniać czujnik to tylko na zimnym silniku bo poparzysz się gorącym płynem.

Komentarz

• irecki 30
            Classic
            • 2011
            • 5

tak też myslałem ja zakupiłem za 25 zico więc mogę podpiąc teraz pod vag i zobacze pewnie jest tak jak piszesz tylko ori sie nadaje dzieki

Komentarz

• Acio
              Drive
              • 2011
              • 64

Jeżeli to jest czujnik na 4ry piny z żółtym paskiem to polecam tylko oryginał, koszt około 70 pln, bo może zacząć pokazywać za wysoką (częściej), albo za niską temperaturę co innego na silniku i co innego na liczniku..
              Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

Pracuję...