To może przygotować jakiś niezły tekst, żeby mieć gotowy do wklejenia :diabelski_usmiech
filtr paliwa octavia 2 1.9 tdi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
filtr paliwa octavia 2 1.9 tdi
Witam was!
Mam pytanie odnosnie wymiany filtra paliwa, mam problem z wyjeciem starego wie ktos moze jak to zrobic, co i jak po kolei??
-
był na forum nawet opis z filmikiem jak wymienić filtr paliwa. Poszukaj
a co mi tam, masz na tacy: http://www.youtube.com/watch?v=bJ04x7SU7pE
Komentarz
-
-
niby jak? zrób fotkeZamieszczone przez marhtak dzieki! ale u mnie to troche inaczej wyglada ten filtr filmik jest o 2.0 tdi
Komentarz
-
po prostu tak jak na filmiku odkrecam pokrywe z przewodami, a tam w srodku plastkim z otworami i siedzi fitr ktorego nie wiem jak wykrecic czy wyjac moze macie na to sposob??
[ Dodano: Pon 07 Lut, 11 18:15 ]
a moze ma ktos z was link do wersji elektronicznej ''sam naprawiam octavia 2 ?? :lol:
Komentarz
-
jeżeli chodzi o wymianę filtra paliwa to czy to będzie 1,9 czy 2,0 wymienia sie tak samo. Ja wymienilem według tego filmu i nie było problemu. Ja mam silnik BXE a ty BJB więc podobne silniki i osprzęt powinien tak samo wyglądać
Komentarz
-
wlasnie oto chodzi ze mam filtr z duzym otworem a na tym filmie jest 2.0 tdi i tam jest maly i wymiana wyglada inaczej tylko jak?
[ Dodano: Pon 07 Lut, 11 22:44 ]
a Ty wicher12 masz filtr taki jak na filmie z malym otworem?bo ja mam z duzym!
Komentarz
-
ja mam taki jak na filmie, do naszych silników podobno były trzy rodzaje filtrów paliwa. Wyciągnji lewą lampę (patrząc na komorę silnika) i tam na obudowie filtra paliwa powinieneś mieć informację jaki masz filtr paliwa (rodzaj) jakieś oznaczenie np. UFI 3C0 127 400 C (ja mam taki)
Komentarz
-
dzieki za podpowiedz sprobuje z tym jutro jak to pojdzie napisze ale z gory za pomoc dziekowka!!
[ Dodano: Pon 07 Lut, 11 23:00 ]
sprawdze ten rodzaj spisze jaki to numer
Komentarz
Komentarz