loru, już auto popsułeś ?? :szeroki_usmiech
spadł przewód z intercoolera
Zwiń
X
-
spadł przewód z intercoolera
Jak w temacie- jechalem sobie do mojego drugiego domu i nagle podczas pociskania usłyszałem jakby piardniecie, czego wynikiem byl natychmiastowy spadek mocy i popsikiwanie z prawego nadkola. Zatrzymałem się i okazało się że spadł plastikowy łącznik idący z icka do przewodu (turba???)
Próbowałem to jakoś założyć ale spadło po kolejnych kilku minutach jazdy.
Teraz nie mam żadnych narzędzi przy sobie aby to naprawić - czy można na rozłączonym przewodzie dojechać do domu (ok 80km) gdzie będe mógł to jakoś profesjonalnie naprawić?
Czy może lepiej naprawić to prowizorycznie (tasma drut itp ) i powoli doczłapać sie do mojego warsztatu..
Pozdr
-
-
a gdzie masz opaski mocujące wąż na króćcach? pewnie właśnie któraś pękła i leży gdzieś w rowie
bez nich będzie spadał co chwilę
opaskę możesz zastąpić drutem który skręcisz kombinerkami
generalnie z rozpiętym dolotem da się jechać tylko silnik nażre Ci się piachu więc wybieraj - pobudzić sobie ręce czy sumienie5,5l/100
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Guguśkiki, Adam Słodowy się kłania :szeroki_usmiech
I=I
A następnie owale to dookoła mocną taśmą
Może bez butowania wytrzyma :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Osobiscie nie próbowałbym jazdy z odpiętym dolotem. Zasyfisz ICka i reszte dolotu a w najgorszym wypadku coś zassa do komory spalania.
W tamtym miejscu jest takie gówniane mocowanie na sprężynce z drutu. Trzeba ją przekręcić założyć rure i z powrotem przekręcić.
Pooglądaj czy nacięcie na rurze od turbo nie jest zjechane oraz pobaw się tą sprężynką czy ma szanse się zaczepić o rowek z rury od turbo.
No i trzeba przymocować to do podłużnicy bo też od tego może sie rozpinać. Na podłużnicy jest kołek i można zabezpieczyć "słoneczkiem" jak osłone boczną (kołek obok)
Komentarz
-
-
no to popatrzcie jaki ze mnie druciarz
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Mam tylko nadzieję że wytrzyma powrót do domu
Komentarz
-
Komentarz