spadł przewód z intercoolera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zoms
    Classic
    • 2011
    • 12

loru, już auto popsułeś ?? :szeroki_usmiech
  • kiki
    Rider
    • 2010
    • 359

Jak w temacie- jechalem sobie do mojego drugiego domu i nagle podczas pociskania usłyszałem jakby piardniecie, czego wynikiem byl natychmiastowy spadek mocy i popsikiwanie z prawego nadkola. Zatrzymałem się i okazało się że spadł plastikowy łącznik idący z icka do przewodu (turba???)
    Próbowałem to jakoś założyć ale spadło po kolejnych kilku minutach jazdy.
    Teraz nie mam żadnych narzędzi przy sobie aby to naprawić - czy można na rozłączonym przewodzie dojechać do domu (ok 80km) gdzie będe mógł to jakoś profesjonalnie naprawić?
    Czy może lepiej naprawić to prowizorycznie (tasma drut itp ) i powoli doczłapać sie do mojego warsztatu..
    Pozdr

Komentarz

• bobasek
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 326

a gdzie masz opaski mocujące wąż na króćcach? pewnie właśnie któraś pękła i leży gdzieś w rowie
      bez nich będzie spadał co chwilę
      opaskę możesz zastąpić drutem który skręcisz kombinerkami
      generalnie z rozpiętym dolotem da się jechać tylko silnik nażre Ci się piachu więc wybieraj - pobudzić sobie ręce czy sumienie
      5,5l/100

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

kiki, ja testowałem ten patent za pomocą taśmy dość mocnej, po 7 km dała dupy, drut powinien załatać sprawę, i jakaś taśma coby nie było lewego powietrza

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Przemek345
          Rider
          • 2008
          • 314

Można odłączyć przepływkę nie będzie wtedy turbo tak ładowało i może jakoś dojedziesz
          Octa

Komentarz

• kiki
            Rider
            • 2010
            • 359

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

to w tym miejscu się rozłącza- ale najlepsze jest to że ten drut zabezpieczający jest tam ale nie ma za to śruby w podłużnicy do której przykręca się dolot :evil:

Komentarz

• Guguś
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1212

kiki, Adam Słodowy się kłania :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• kiki
                Rider
                • 2010
                • 359

Zamieszczone przez Guguś
                kiki, Adam Słodowy się kłania :szeroki_usmiech
                mam plan - kupuje paczkę zipów (trytytek ) i pospinam to w całość . Najpierw po obwodzie (jednego i drugiego dolotu) a potem wzdłuż łączenia mniej więcej tak:

I=I

A następnie owale to dookoła mocną taśmą

Może bez butowania wytrzyma :diabelski_usmiech

Komentarz

• Space99
                  Rider
                  • 2008
                  • 275
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Osobiscie nie próbowałbym jazdy z odpiętym dolotem. Zasyfisz ICka i reszte dolotu a w najgorszym wypadku coś zassa do komory spalania.
                  W tamtym miejscu jest takie gówniane mocowanie na sprężynce z drutu. Trzeba ją przekręcić założyć rure i z powrotem przekręcić.
                  Pooglądaj czy nacięcie na rurze od turbo nie jest zjechane oraz pobaw się tą sprężynką czy ma szanse się zaczepić o rowek z rury od turbo.
                  No i trzeba przymocować to do podłużnicy bo też od tego może sie rozpinać. Na podłużnicy jest kołek i można zabezpieczyć "słoneczkiem" jak osłone boczną (kołek obok)
                  pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

• kiki
                    Rider
                    • 2010
                    • 359

no to popatrzcie jaki ze mnie druciarz
                    Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Mam tylko nadzieję że wytrzyma powrót do domu

Komentarz

Pracuję...