nie ma problemu
Stuki instalacji LPG -fabrycznie nowe auto
Zwiń
X
-
Stuki instalacji LPG -fabrycznie nowe auto
Witam ,chciałbym się poradzić (najlepiej posiadaczy Octavii Tour II z fabrycznym LPG Landi Renzo). Sytuacja wygląda następująco: auto odebrane z salonu niedawno ,na dzień dzisiejszy przebieg to 33 km -przy odbiorze tej "usterki" nie zauważyłem .. ale do rzeczy :
Po odpaleniu auta- Octavia Tour 2010 - 1.6 ,102KM(pracuje na benzynie) ,słychać jakieś dziwne stuki ,jest to związane z instalacją LPG ,gdyż po jej wyłączeniu stuki ustają . Jest to nasze pierwsze auto z LPG więc nie wiem ,czy w ogóle jest to jakaś "usterka" czy tak ma po prostu być ,ale wole się pierw kogoś poradzić zanim miałbym jechać do ASO . W celu ułatwienia identyfikacji"usterki" nagrałem krótki filmik ,gdzie wszystko wyraźnie słychać .
W ok. 15 sekundzie filmiku ,wyłączyłem LPG i stuki ustają, po ponownym załączeniu wracają .
Proszę o informacje czy jechać do ASO czy się niczym nie przejmować .
PS : nie wiem jak auto zachowuje się po przejściu na LPG bo na razie nie mamy czasu nim jeździć i stoi sobie w garażu:P
FILMIK :
http://www.youtube.com/watch?v=0w-ikVUPrM0 , czekam na wasze opinie,z góry dzięki,pozdrawiam- Adrian
-
-
Re: Stuki instalacji LPG -fabrycznie nowe auto
Zamieszczone przez snd1988Witam ,chciałbym się poradzić (najlepiej posiadaczy Octavii Tour II z fabrycznym LPG Landi Renzo). Sytuacja wygląda następująco: auto odebrane z salonu niedawno ,na dzień dzisiejszy przebieg to 33 km -przy odbiorze tej "usterki" nie zauważyłem .. ale do rzeczy :
Po odpaleniu auta- Octavia Tour 2010 - 1.6 ,102KM(pracuje na benzynie) ,słychać jakieś dziwne stuki ,jest to związane z instalacją LPG ,gdyż po jej wyłączeniu stuki ustają . Jest to nasze pierwsze auto z LPG więc nie wiem ,czy w ogóle jest to jakaś "usterka" czy tak ma po prostu być ,ale wole się pierw kogoś poradzić zanim miałbym jechać do ASO . W celu ułatwienia identyfikacji"usterki" nagrałem krótki filmik ,gdzie wszystko wyraźnie słychać .
W ok. 15 sekundzie filmiku ,wyłączyłem LPG i stuki ustają, po ponownym załączeniu wracają .
Proszę o informacje czy jechać do ASO czy się niczym nie przejmować .
PS : nie wiem jak auto zachowuje się po przejściu na LPG bo na razie nie mamy czasu nim jeździć i stoi sobie w garażu:P
FILMIK :
http://www.youtube.com/watch?v=0w-ikVUPrM0 , czekam na wasze opinie,z góry dzięki,pozdrawiam- Adrian
Pozdrawiam..Kwiatek...
Komentarz
-
-
Może i są najgłośniejsze, ale z moich informacji są ostatnim elementem który może się w tej instalacji zepsuć. Mam zrobione jak do tej pory 33 tys km i autko super chodzi. też mnie to irytowało na początku ale się przyzwyczaiłem.LandiRenzo tak ma i trzeba się do tego przyzwyczaić i cieszyć się jazdą za grosze. Zresztą w kabinie tego praktycznie nie słychać. Znam ludzi którzy co 15 tys km wymieniają wtryskiwacze rzekomo od dziadowskiego gazu. W tej instalacji są 2 filtry gazu- na fazie lotnej i drugi na fazie ciekłej.
Komentarz
-
Komentarz