Stuki instalacji LPG -fabrycznie nowe auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aaro
    Classic
    • 2012
    • 1

nie ma problemu
    Pozdrawiam, Arek
  • snd1988
    Classic
    • 2011
    • 8

Witam ,chciałbym się poradzić (najlepiej posiadaczy Octavii Tour II z fabrycznym LPG Landi Renzo). Sytuacja wygląda następująco: auto odebrane z salonu niedawno ,na dzień dzisiejszy przebieg to 33 km -przy odbiorze tej "usterki" nie zauważyłem .. ale do rzeczy :

Po odpaleniu auta- Octavia Tour 2010 - 1.6 ,102KM(pracuje na benzynie) ,słychać jakieś dziwne stuki ,jest to związane z instalacją LPG ,gdyż po jej wyłączeniu stuki ustają . Jest to nasze pierwsze auto z LPG więc nie wiem ,czy w ogóle jest to jakaś "usterka" czy tak ma po prostu być ,ale wole się pierw kogoś poradzić zanim miałbym jechać do ASO . W celu ułatwienia identyfikacji"usterki" nagrałem krótki filmik ,gdzie wszystko wyraźnie słychać .

W ok. 15 sekundzie filmiku ,wyłączyłem LPG i stuki ustają, po ponownym załączeniu wracają .
    Proszę o informacje czy jechać do ASO czy się niczym nie przejmować .

PS : nie wiem jak auto zachowuje się po przejściu na LPG bo na razie nie mamy czasu nim jeździć i stoi sobie w garażu:P

FILMIK :
    http://www.youtube.com/watch?v=0w-ikVUPrM0 , czekam na wasze opinie,z góry dzięki,pozdrawiam- Adrian

Komentarz

• przemek77
      Ambiente
      • 2009
      • 100

tak nie powinno być jedź do ASO i lepiej na benzynie
      Octavia 1,8 20V

Komentarz

• 4kwiatek
        Ambiente
        • 2008
        • 228

Re: Stuki instalacji LPG -fabrycznie nowe auto

Zamieszczone przez snd1988
        Witam ,chciałbym się poradzić (najlepiej posiadaczy Octavii Tour II z fabrycznym LPG Landi Renzo). Sytuacja wygląda następująco: auto odebrane z salonu niedawno ,na dzień dzisiejszy przebieg to 33 km -przy odbiorze tej "usterki" nie zauważyłem .. ale do rzeczy :

Po odpaleniu auta- Octavia Tour 2010 - 1.6 ,102KM(pracuje na benzynie) ,słychać jakieś dziwne stuki ,jest to związane z instalacją LPG ,gdyż po jej wyłączeniu stuki ustają . Jest to nasze pierwsze auto z LPG więc nie wiem ,czy w ogóle jest to jakaś "usterka" czy tak ma po prostu być ,ale wole się pierw kogoś poradzić zanim miałbym jechać do ASO . W celu ułatwienia identyfikacji"usterki" nagrałem krótki filmik ,gdzie wszystko wyraźnie słychać .

W ok. 15 sekundzie filmiku ,wyłączyłem LPG i stuki ustają, po ponownym załączeniu wracają .
        Proszę o informacje czy jechać do ASO czy się niczym nie przejmować .

PS : nie wiem jak auto zachowuje się po przejściu na LPG bo na razie nie mamy czasu nim jeździć i stoi sobie w garażu:P

FILMIK :
        http://www.youtube.com/watch?v=0w-ikVUPrM0 , czekam na wasze opinie,z góry dzięki,pozdrawiam- Adrian
        Tak ma być. Rozgrzewają się wtryskiwacze. Posłuchaj ja zacznie chodzić na gazie. Jeśli dalej będzie stukać to już zdecydowanie delikatniej...

Pozdrawiam..
        Kwiatek...

Komentarz

• snd1988
          Classic
          • 2011
          • 8

Dzięki kolego ,przy szukaniu zasugerowałem się tym ,że to O1 i nie zajrzałem do tego tematu który mi podrzuciłeś :roll: Czyli wychodzi na to ,że TTTM , pozdrawiam

Komentarz

• dontak
            Rider
            • 2008
            • 586
            • Octavia III combi (5E5)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Tak działają wtryskiwacze gazu.
            OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• mrblack
              Classic
              • 2010
              • 45

Siemanko.

Hmmmm. Ja mam taki sam silnik ale inna instalkę LPG (Diego G3) i mi tam nic tak nie stuka.

No ale może ten Twój typ tak ma jak koledzy podpowiadają ..... Może ktoś ma taka instalację LPG to powie więcej :?:

Pozdrówki.

Komentarz

• jacog
                Rider
                • 2008
                • 420
                • Felicia I (6U1)

Wtryski gazowe jakie skoda montuje to chyba najglośniejsze wtryski na rynku - ale tak ma być. Za to są trwałe więc niech cie to pocieszy

Komentarz

• paulob1
                  Rider
                  • 2008
                  • 470
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Może i są najgłośniejsze, ale z moich informacji są ostatnim elementem który może się w tej instalacji zepsuć. Mam zrobione jak do tej pory 33 tys km i autko super chodzi. też mnie to irytowało na początku ale się przyzwyczaiłem.LandiRenzo tak ma i trzeba się do tego przyzwyczaić i cieszyć się jazdą za grosze. Zresztą w kabinie tego praktycznie nie słychać. Znam ludzi którzy co 15 tys km wymieniają wtryskiwacze rzekomo od dziadowskiego gazu. W tej instalacji są 2 filtry gazu- na fazie lotnej i drugi na fazie ciekłej.

Komentarz

• hemig
                    Classic
                    • 2009
                    • 21

Potwierdzam tak pracują wtryski gazu. U mnie to samo, też instalacja Landi. Przy temperaturach minusowych "terkoczą" trochę głośniej, wiosną i latem w moim odczuciu ciszej. Nie ma się czym przejmować, ten typ tak ma:-)
                    Pozdrawiam

Komentarz

• snd1988
                      Classic
                      • 2011
                      • 8

Dzięki Panowie ,teraz już nie mam żadnych wątpliwości ,że tak ma być pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...