piramida, zadziałaj tak jak kowal 2002
[O1] Dziwne zachowanie przepływki
Zwiń
X
-
[O1] Dziwne zachowanie przepływki
Witam wszystkich.
Oto kolejna z usterek, które ostatnio zaczęły nękać moją czeszkę.
W granicach 2000 obr. autem zaczyna szarpać, po przekroczeniu magicznych 2000 obr. wszystko jest ok, problem praktycznie znika jak silnik się nagrzeje. Jednak po odłączeniu przepływomierza szarpanie na zimnym silniku ustaje.
Czytałem o różnych objawach związanych z uszkodzonym przepływomierzem, jednak podobnego problemu jak mój nie znalazłem. Dlatego moje pytanie ?
Czy uszkodzony przepływomierz może dawać takie objawy ?
-
-
Właśnie bylem dzisiaj na VAG-u i wyskoczyl błąd pezepływki, żadnych innych błędów nie było. Chłopaki błąd wykasowali ale problem pozostał. Dalej podszarpuje w okolicach 2000 obr. a po odpięciu przepływki problem znika, tylko autko jast... "lekko" :wink: zamulone.
Jakieś podpowiedzi ?
Przepływke wymieniałem w zeszłym roku w sierpniu.
Komentarz
-
-
Podepnij na krotko diode zamiast przeplywki. Bedziesz wiedzial czy to wadliwy egzemplarz zamiennika czy nie. Auto bedzie sie zachowywac jak na 100% sprawnej przeplywce.
No i zrob logi dynamiczne na tym egzemplarzu co masz i wklej.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj "na szybko" u mechaniora, żeby sprawdzić czy po weekendzie pojawi się znowu błąd przepływki.
Nie wyskoczył żaden błąd, a autem jak szarpało tak szarpie, oczywiście głównie na zimnym silniku i w granicy 2000 obr. Po odpięciu przepływki szarpanie znika.
Czy mimo tego, że nie wyskakuje błąd przepłwyki, może to być jej wina ?
Niestety na bardziej szczegółowe sprawdzenie muszę czekać do końca tygodnia.
[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 20:01 ]
Byłem dzisiaj na VAG-u, żadnych błędów, wszystko ok. Wskazania przepływki i turbiny bez zastrzeżeń. Na szarpanie na zimnym silniku w granicach 2000 obr. pomogło zaślepienie zaworu EGR.
Komentarz
-
Komentarz